söndag 24 februari 2013

Trappmattor!

Hej på söndagskvällen!
Det snöar igen och vinden den viner i skorstenen. Idag längtar jag riktigt mycket efter våren.

Äntligen har mattor och golvbitar kommit. Idag har jag fått fram sidotrapporna och måttat upp dessa.
Sen detta evinerliga lim..... men Tacky Glue är himla bra för det fäster fort och det blir en jättebra yta om man stryker ut det med pensel.


Så var det till att få mattorna raka på underlaget. En liten prick på varje trappsteg fick bli riktmärke och efter lite justerande hit o dit så är jag riktigt nöjd med resultatet.


Nu ska trapporna få torka i lugn och ro därefter är det borrmaskin och hammare som behövs för att fästa stiften till racksen.

Nytt projekt sa jag ju sist..... visst är det påbörjat och romantik ska det bli som tänkt.

Här är det lilla broderiet fått sin första blomma. Denna gång är det på 48 cc silkgauze som jag syr. 

Nu mina vänner kommer det dock dröja en liten stund tills jag är tillbaka här på bloggen eller har ork att jobba med mitt Ekeborg. En stunds sjukhusvistelse blir det och därefter så är det rehabilitering som gäller. Men ..... bättre rehab än att pyssla det vet inte jag så känner jag mig rätt så kommer jag säkert igång med nåt litet så fort det bara går.

Må gott snart är våren här..... lilla talgoxen har börjat kvittra lite hest i snåret hos oss :D
                                
                                                                  Titti

måndag 11 februari 2013

Broderad liten värmehuva klar!

Det har varit mycket stillasittande senaste veckan. Vår lilla hund Filippa är ju ny opererad och har behövt mycket tillsyn. Vad är väl bättre tidsfördriv än ett broderi att sitta och sy på då?

Denna vecka har jag sytt en liten värmehuva för te eller kaffekannan. Kanske något att ha i den lilla dockbersån i sommar?



Broderiet är sytt på silkgauze där jag har valt att sy motivet i korsstygn och bakgrunden i petipont. Tråden som jag använt är maderiagarn. Runt om har det lilla broderiet fått en grön silkessnodd och naturligtvis så är den fodrad i ett ljusgrönt fodertyg. Även bakstycket är helbroderat med en liten blomma och fyllt med små stygn.
                                                                                                               

                        




En liten stund har det blivit till att bygga i Ekeborg. Taklisterna är limmade och ska nu få sin sista strykning på plats i galleriet.



Ännu har inte golvbitarna dykt upp...... det gäller att ha tålamod :) , så under tiden får jag fixa med lite annat.  Ett nytt litet broderi som ska ingå i mitt nästa projekt ska påbörjas......Romantik blir ledordet.

Ha det så gott i stugorna.... kanske till fjälls nu i sportlovstider.... till vi hörs igen hälsar
             
                                                             Titti



onsdag 6 februari 2013

Eldragning o första lamporna på plats

Hej alla vänner!
Ett litet tag sedan ni fick en uppdatering. Huset har fått stå tillbaka en liten stund just nu för den mesta tiden får min lilla hund eftersom hon blivit opererad.

Förra veckan så kom elkomponenterna på posten. Äntligen kunde vi börja dra ledningar och börja förberedda alla kopplingar till de olika rummen i huset.

Först ut var att koppla in ljuskronan i entréhallen. Takstukaturen limmades på plats och äntligen så fick jag upphängt just den där första ljuskällan.


Här får jag hjälp med kabledragningen av Anders  Väntar fortfarande på golvplattor för att kunna färdigställa golvet i galleriet.
Lampkronan på plats!
Så var det dags att montera upp lampetter. En på vardera sida om trappan var det tänkt. Fortfarande saknas ju sidotrapporna eftersom jag måste färdigställa golvet innan dessa monteras på plats.




Nöjd och belåten så började jag att kapa taklister till galleriet. Montering av dessa står som nästa punkt på listan.
                             Hoppas snart få tid att limma .....
                                                      
                                                                 Titti