söndag 2 mars 2014

Lister och miniträff igen

Hej!
Idag är det mars månad, vasaloppssöndag och fastlagssöndag samt att miniatyrgruppen har haft träff idag. En fullspäckad söndag med andra ord. Innan vi går in på dagen så vill jag börja med....

Warm welcome to all my new followers!
 I hope you will enjoy and that you will find inspiration in this blog.

Under veckan har det blivit lister i gröna salongen, fönstren har kommit på plats och jag har påbörjat listverken till tapetinsättningarna samt skurit till tapeterna och så är taket färdigt.

 

 
Karlsson var noga med vattenpasset så att det blev rakt.
 
 
Här är lister och tapeter tillskurna så det är dags för målning.
 

Idag var det dags för miniatyrgruppen att ha träff igen. Tänk en hel månad sedan sist.

Karlsson han har förberett och dukade upp de fina blommor som jag köpt av Anne Erlandson på sitt bord. Helt ljuvliga små pelargoner. Här väntar vi på att gruppen ska anlända och det ska bli liv o rörelse i stugan.



Oj oj vad flitens lampa den lyser! Här kommer lite smakprov från en jätterolig och lärorik dag
 






Det har slipats, flätats tvättkorg, byggts stolar och bord, virkats matta, målat fantastiska tavlor, och satt "tegelstenar" på muren till bakgården. Det är en kreativitet som jag hoppas syns på bilderna. Däremellan så är det boktips som vi delar med oss till varandra och så blir det lunch och fika. Dagens kaka fick ju naturligtvis vara fastlagsbulle och då var där en som höll sig framme......

 
 
 
 Måste få visa Bodils härliga fyr som hon håller på att färdigställa där Gubben Anton har sin boning.

 
 
Själv har jag fått slipat, målat och lagt på guldlinje samt lackat lister och nu ikväll jag ska sätta mig och börja montera tapeterna.
 
En som är trött efter dagen ...jodå det är Karlsson! Katten har hoppat upp och där ligger dom två i soffan som Karlsson fått överta.
 
 
Soffan är jag inte så nöjd med så nu ska nästa byggas på ett litet annorlunda sätt. Den är så att säga på ritbordet så ni lär få både se och höra om den. Men det är ju skönt att prototypen kommer till användning och Karlsson verkar ju må gott där han ligger eller hur!
 
Det var allt för ikväll men hoppas att denna vecka ska ge tid åt mer byggande och framförallt så vill jag ha upp tapeterna på väggarna.
 
Må gott tills vi hörs igen hälsar
 
Titti 
 



 
 

2 kommentarer:

  1. Åh, så roligt att få ta del av er mysiga dag. Och att Karlsson orkade med hela dagen. Förstår att han var trött när kvällen kom. Ha det gott! Kram Anne

    SvaraRadera
  2. Hej Anne och tack! Det är så kul att fått igång denna grupp.
    Massor av inspiration och massor av tips till varandra.

    SvaraRadera