torsdag 5 mars 2015

Takdekorationen på plats, miniträff och start i samlingsrummet.

Hej! 
Det har varit en tid med fullt upp men ni är inte bortglömda så välkomna på en liten uppdatering. 

Warm welcome to my new followers! It is a plesure to have you with me and I hope you enjoy! 
Varmt välkomna mina nya följare det är så roligt att få lov att ha er med här! 

Då ska vi se vad som har hänt sedan sist! Tak plafonden är uppsatt i matsalen med Karlssons hjälp. Han är en mästare på det här med att sätta saker i spänn :)  Nu är det torrt och plafonden sitter på plats. Hållet till elen är borrat och elkabeln ligger klar för att användas. Bara att vänta på kristallkronan som kommer hem i början av maj. 
Innan dess ska jag måla taket en gång till med vit färg så att alla småmärke som blivit under resans gång kommer bort. 
Golvet är fortfarande i väntans tider så den sista dörren och dörrkarmarna kan jag inte montera. Däremot ska jag börja med att skissa på gardinerna och så måste jag fundera klart på vilka möbler som ska införskaffas till rummet. Har ju funderar en del......

I söndags så var det dags minigruppen igen och vi fortsatte med dockorna. Det gjordes händer och fötter, kroppar tillverkades och lindades. Här kommer bilder ..... 

Ingen är den andra lik! Det är en härlig blandning av allt från tomte till en riktigt muskelman. 

Medan vi nu funderar och väntar på byggmaterial till matsalen så tog Karlsson helt sonika sin verktygslåda och stegade iväg till det högra rummet i husets entrevåning. Inte kan vi sitta overksamma. Det är lika bra att dra igång bygget av samlingsrummet. Det ska bli bokhyllor, skrivbord, soffa och lite annat smått o gott i detta rum. Det första som jag har börjat med är att planera för den bakre väggen som ska bli i detta rum. Här blir det en inåtgående dörr med lite med utrymme bakom väggen. Nu ska det börjas med att tapetsera, lägga golv i det bakre rummet. Det kommer även att bli en öppen värmekälla i detta rummet men jag har inte bestämt hur den ska sättas in ännu. Antingen blir det som en infälld i väggen eller så blir det en liten utbyggnad. Dock kommer den att vara på den bakre väggen.


Tack för att du tittade in idag. Glöm inte att när vi är 75 följare så blir det utlottning av kudden som du ser längst upp till vänster. 
Må gott nu ska Karlsson o jag skissa vidare på rummen hälsar

Titti 


7 kommentarer:

 1. Hej Titti,
  Jag är kär i din matsal. Det är så vackert och så mycket bra gjort. Takpanelen ser underbar och allt i rummet ser så stora. Bravo! Jag kan inte vänta för att se ingången till liv.
  stor kram
  Giac

  SvaraRadera
 2. Tack för att jag få se allt du gör väntar med spänning vad det blir i nästa rum

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Tack för uppdateringen!!
  Alltid lika spännande att se vad du och Karlsson hittar på.
  Jag är så imponerad av ert arbete...ni är superduktiga :)
  Kram
  Louise

  SvaraRadera
 4. Esas habitaciones se ven preciosas, el techo está genial , a veces pensamos hacer las cosas de una manera pero acaban de otra, seguiré viniendo de visita para ver avances.
  Me encanta
  Un abrazo
  Maite

  SvaraRadera
 5. Tack Louise!
  Gracias Maite!
  Big hugs/ stor kram
  Titti

  SvaraRadera
 6. Det blir så fint! Och så fina dockor ni gjort allihopa!
  Hannah

  SvaraRadera