söndag 31 maj 2015

Böcker i bokhyllan i sällskapsrummet

God kväll och välkomna så här på mors dags kväll. 

Det har varit hektiska dagar sedan sist men visst har det funnits tid för lite miniatyr arbete också. 
Bokhyllan i sällskapsrummet ska ju ha böcker naturligtvis. För att fylla denna så har jag gjort lite "fuskböcker". En dag kanske jag får tid över att sätt mig och göra riktiga skinnband men så länge tycker jag att det blev riktigt bra! 
Jag har använt mig av MiniMundus bok kit. Sågat innanmätet, alla är målade med guld runt om kanterna och sedan klippt alla omslag och klistrat så noga jag bara kunnat. Pilligt men så roligt! :)  Här är de första böckerna på plats. 

Så har jag grävt i mina lådor efter de saker som jag redan har som ska vara i sällskapssalongen. 

Men.... vi får inte glömma att idag är det ju morsdag! Lilly och Zara uppvaktade mamma med en ljuvlig bukett syrener på morgonen idag. 


Det har kommit upp en handmålad tavla ovanför spisen och på spiselkransen ståtar mina underbara Goebel figuriner. Lite provisorisk kanske ...vi får se! 


En stol som jag tror ska få stå kvar med en liten ljuvligt tryckt kudde har fått komma på plats.  Som ni ser bokhyllan är fylld! Även några riktiga böcker som man kan bläddra i har funnit sin plats på hyllan och några till kommer att komma på bordet framöver. Ja just borden.... en del är under tillverkning på skrivbordet och några är ute o reser i vår värld på väg hem till Ekeborg. 

Lady Elisa insuper kvällens sista solstrålar i fönstret. Snart så är gardiner och draperi till dörren på arbetsbordet men först så ska jag göra klart möbler till rummet. 


Det kliar i fingrarna att få börja med blomster arrangemangen till rummet men det får allt vänta en stund tills att möblerna kommit på plats.  

Just nu har jag bara en liten önskan och det är att vi blir 65 på bloggen för nu vill jag packa lilla kudden till någon av er hälsar 

Titti 


8 kommentarer:

 1. Hej Titty,
  Böckerna är underbara. Bra jobbat! Jag thi nk dessa är några av de bästa och vackraste bilder jag har sett i ditt hus. Rummen ser så realistiskt. Utmärkt arbete!
  Stor kram,
  Giac

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks a lot Giac!
   I am still waiting for some pieces for my dinningroom. Soon I hope it will arriwe.
   Hugs Titti

   Radera
 2. Lili y Zara son un encanto de hijos y se les nota muy educados, ese ramo lo habrá recibido su mamá con mucha ilusión.
  Me encanta la librería, leer es una pasión... y esas estancias de la casa son preciosas.
  Un abrazo
  Maite

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you dear Maite for your lovely coments <3

   Radera
 3. Älskar soffan du köpte i Chicago! Allting passar så perfekt ihop! Kram Jossan

  SvaraRadera
 4. Otroligt va du hinner och så fint det blir väntar med spänning på fortsättningen kram

  SvaraRadera
 5. Jossan o Marie tusen tack 💞

  SvaraRadera
 6. Böckerna blev jättebra! Och hela rummet ser så fint ut med bokhyllan.
  Hannah

  SvaraRadera