söndag 17 maj 2015

Sällskapsrummet är färdigbyggt

Välkomna och tack för alla kommentarer och glada mail! 
Varmt välkommen ny följare, det börjar närma sig lottdragning! Endast 3 följare kvar tills att kudden ska få lov att resa iväg.

Denna långhelg har jag och Karlsson unnat oss några timmar på Ekeborg och det har resulterat i att sällskapsrummet har färdigställts gällande själva byggandet. Än återstår inredningen men vad kul det är att se rummet klart. 

Vi börjar där vi slutade sist! Golvet har slipats och lackats 3 gånger. Sista lackningen la jag i lite bränd umbra i lacket för att få en mjuk varm ton i valnöten. 


Så var det dags att ta tag i den öppna spisen! Hela spisen skulle marmoreras och få en varm brun färg. Den creme vita färgen vid blommorna ville jag behålla som en dekor.
Och så här blev slutresultatet! 


Så var det dags för alla taklister och golvlister att sågas till och lackas. Karlsson var så igång att det glömdes ta foto. Äntligen dags att montera in spisen och få lov att packa upp en av lamporna från Chicago. Karlsson fick fram stegen och så var taklampan på plats. Jag är så glad över att få äga denna lilla juvel. Lampan är helt handgjord av den fantastiske miniatyristen David Iriarte, miniaturas de colección. Jag hoppas att ni kan se det utsökta arbetet på bilderna. 

Dags för herrskapet att inspektera sitt nya rum. Nog ser dom nöjda ut! Soffan, även den från Chicagomässan, är handgjord av Marcia McClain och klädd  i ett helt underbart sidentyg. 
Mattan är sydd av mig. 

Nu ska jag sätta mig och fundera på gardiner till rummet, och kanske ett draperi vid den stora dubbeldörren. I lilla korridoren ska det kopplas in ljus och någon form av väggprydnad och så ska sällskapsrummet få lite mer möbler. Bokhyllan funderar jag på......ska nog försöka mig på att måla om den så att det blir mer valnötsfärgat än vad den är nu. Jag har med flit inte satt fast den just på grund av färgen. 

En liten bit på väg i alla fall :) och nu så ska det vara golv på väg till matsalen från USA så kanske jag kan göra klart där inom kort hälsar 

Titti 


14 kommentarer:

 1. Ååååå så fint det blir och färgerna är så fina blir avundsjuk kan man få jobb tro 😂😂 ha det så jätte gott stor varm kram 🐊😎

  SvaraRadera
 2. Tack Marie! Stor kram till dig

  SvaraRadera
 3. Det blir verkligen helt fantastiskt fint och lampan....åh...ja vad ska man saga...den är helt underbar <3 och mattan och soffan...ja alltihop <3

  SvaraRadera
 4. Vilket fint rum!!

  SvaraRadera
 5. Vilket fint rum!!

  SvaraRadera
 6. I love the way the floor looks and even more, I love the re-worked fireplace and the way it looks against the wallpaper! Really rich and warm looking and the light fixture is Stunning! It looks just like a glimmering piece of jewelry and casts such lovely patterns on the ceiling. Beautiful work Titti!

  elizabeth

  SvaraRadera
 7. El suelo con tres barnizados esta estupendo, esa lámpara de David Iriarte imagino que es una obra de arte como todo lo que el hace, la chimenea con mucho gusto y la sala con esas cortinas que estas pensando seguro que queda perfecta.
  Un abrazo
  Maite

  SvaraRadera
 8. What a lovely room. I love everything you have put into it so far. The rug you have made is lovely and works well with the gorgeous wallpaper.

  SvaraRadera
 9. Allt jobb du lagt ner lönade sig verkligen. Vilket fantastiskt rum lampan är superb. Kram

  SvaraRadera
 10. Ett fantastiskt vackert rum! Hittar inte ord, det syns verkligen att du lägger ner hela din själ i detta hus! Lampan är makalöst fin också, vågar inte fråga vad den kostat...
  Jag förstår hur du tänker angående bokhyllan, det är ju en färgskillnad, men inte så att det är iögonfallande. Jag tänkte inte på det, förrän jag läst texten.

  SvaraRadera
 11. Elisabeth S, Maite, 12 Create, Lotte och Margaretha <3 <3 Thanks to you all!
  Hugs Titti

  SvaraRadera
 12. Hej Titty,
  Golvet är underbara. Hela rummet är så rik och elegant. Mycket bra gjort!
  Stor kram,
  Giac

  SvaraRadera