söndag 18 oktober 2015

Helgkurs i julens tecken

Nu är det söndag kväll efter en fantastisk helg då det har varit kurs hemma hos mig! 
Välkomna och ta en titt på vad vi har sysslat med denna gång. Men ....först av allt varmt välkomna nya bloggföljare! Warm welcome to new followers! 

Denna gång hade jag bjudit in Mia från Minimismåttochsånt och Pia-Maria som är otroligt duktig på att göra mat i lera. 
Vi var 10 förväntansfulla miniatyrister som satte oss till bords på lördag morgonen. 

Här kommer bilder från helgen.Vi börjar med att Mia o Pia dukade upp på var sitt bord för kursen. 


Karlsson äter frukost i lugn och ro på lördagsmorgonen.
 Vi börjar med ostfralla och kaffe! Många hade kört en bit för att komma hit och det smakar alltid med en morgonfika för att sedan gå in och bänka oss fem vid varje station.

Här ska det bindas en ljuskrans till jul. Mia visar hur stor ringen ska vara.  Ringen är klädd med olika slags mossor och det är viktigt att se till så att hålet i mitten blir bra. Koncentrationen är på topp när det görs äpple, mandariner, rönnbär och små svampar till kransen. 

På den andra arbetsstationen arbetade gruppen för fullt med julbaket. Det var skådebröd, lussekatter och andra godsaker. 

Naturligtvis så blir det paus för fika och lunch. Idag blev det nybakat bröd och morotssoppa. 
Dags att byta stationer och och här kommer ett axplock från eftermiddagen.  För de som skulle stanna över natten på vårt fina Ringsjö Wärdshus hade vi ordnat middag på kvällen. Det blev en trevlig kväll med många skratt och min Anders fick vara tuppen i hönsgården! Vilket kackel :) 
Söndag morgon och vi startar tidigt! Alltid med fika men sen försöker  jag se till att alla håller tiderna för att vi ska hinna med så mycket som möjligt! Som det arbetades för att alla skulle bli klara med de alster som vi påbörjade under lördagen. 

Till lunch idag blev det laxlåda i citronsås och sallad. 

                                             Dags att vissa helgens fantastiska resultat!
Tyvärr saknas Bibis bricka eftersom hon fick förhinder och inte kunde komma på söndagen men nog vill ni väl se gänget som var tillsammans hela helgen och hade så roligt? Här kommer dom......

En som är mäkta nöjd med helgen det är en viss liten man vid namn Karlsson! Mäkta populär hos damerna! Jodå och en massa fina presenter fick han i form av ny mössa, halsduk av Karin och fina vantar av Marie. En härlig kudde av Mia och goda skinksmörgåsar av Pia för att inte tala om alla varma klappar han fick av var o en! Han bugar och tackar! 
Bugar och tackar det gör jag också! Tack för en rolig och trevlig helg och för att ni bjuder så på er själva! Nu hoppas jag att ni också är fulla av inspiration och fortsätter skapandet hemma! 
Tills vi hörs igen så gå ut och njut naturens fantastiska färger och dofter. 

Många kramar till er alla från 

Titti 


Nästa kurstillfälle blir den 30:e och 31:a Januari 2016. Då kommer det bli basic kurs i att arbete med lera. Kursen är delad på 2 dagar så man kan gå antingen bara lördag eller söndag eller båda dagarna. 
Lördag är det grunderna Basic 0 och på söndagen är det Basic 1 där vi vidareutvecklar våra kunskaper. Du kan kontakta mig via facebook  eller mail om du har frågor eller vill anmäla dig. 
Deltagarantal är begränsat. 


4 kommentarer:

 1. Så härligt ni verkar ha haft det! Kram på dig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Josefin!
   Ja det har varit en jätte rolig helg.
   Kram

   Radera
 2. Que bien, ya vais preparando la navidad y cuidando la amistad de las miniaturistas.
  Un abrazo
  Maite

  SvaraRadera