tisdag 18 september 2012

Oj, vad det är mycket att måla....

Ibland är det flaskeffekten, först kommer inget, sen kommer inget och sedan bara lossnar det!
I helgen blev det massor målat! En massa sånt som inte syns att man gjort men som ger det där lilla extra när det väl blivit klart. Kuporna är målade och klara för insättning i taket. Kanter och innertak på vindsvåningens luckor är klara. Nu ska det bara sättas samman och sen så ska jag börja med att lägga takets ytterskikt bit för bit .... det blir ett projekt!

På huset så var det dags att se till så att alla fönster och dörrkarmar får sin fina puts struktur. Här är målarmästarinnan i egen person som blivit fångad på bild när det "duttas" på färg.På fonterna ska det ju även utsmyckas och ovan stora balkongdörren så ska det vara en stor härlig utsmyckning. Men ...som vanligt men..den behövde justeras! Tack o lov för en händig man för här är det kapning som gäller!


Efter helgens målande, sågande av nya balustradräcken till balkongerna, uppsättning av en del dekorationer så ser huset ut så här...
Lilla trädet som jag håller i ska en dag få sin plats där det står. Just nu fick det vara mått så att den lilla "krumeluren" på väggen hamnade rätt. Ytterdörrs partiet med sina dörrar är klart. Dags att sätta in rutor och montera dörrtrycken så att hela partiet kan monteras in i huset på plats.

Snart jul.... jo det är det! En liten titt på ett nytt litet broderi som påbörjats och som du naturligtvis får se här på sidan först av alla när det är klart.


Njut sensommaren och alla fina färger som börjar komma i vår natur! Det ska vi göra några dagar tills vi hörs igen nästa vecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar