söndag 16 december 2012

Golvet är spegelblankt!

Idag är det 3:e advent och det lackar med rasande fart till jul. Det är mycket att fixa och ordna och igår så kom julgranen in i stugan.

Det har gått någon vecka sedan jag sist skrev men för den sakens skull har det faktiskt hänt lite saker i huset. I morse så blev det slipning av parketten och det 4:e lagret av lack blev pålagt. Golvet är spegelblankt och klart att beträda inom loppet av 12 timmar!  

Allt är nu färdigmålat gällande paneler, taklister, golvlister och alla delar till trapporna.
Så fort som golvet har torkat så ska det börjas dra elkabel och golvlisterna ska få komma på plats. Dörren ner till undervåningen är också den klar och ska bli monterad.  

  Även monteringen av trappräcken och lejdare är påbörjat. Det tar en evig tid att göra för att torktiden mellan limningarna måste hållas annars rasar allt ihop igen som ett korthus.Stora trappan har fått alla pinnar på plats och på bilden ovan så håller jag på att mäta in stolpar och själva trappräcket.

Senare idag så ska det julpyntas i lilla huset. Bilder utlovas inom det snaraste :) så tills dess önskar jag er alla en riktigt trevlig söndag!
                                                    Titti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar