söndag 16 november 2014

Spis målning och väggen på plats

Välkomna så är i november mörkret alla kära besökare! Det blåser och små regnar och är en riktigt kulen söndag här hos oss. 

Äntligen så har jag fått ork o tid att sätta igång i matsalen på allvar. Först ut var slipning och putsning av spisfronten för att sedan få lov att börja med det roliga att måla och dekorera. 


Karlsson är alltid redo när det gäller och här ska vi börja med att grunda och sedan så har jag lagt på en svagt bruten vit färg som går mot lite grått. 

De första tagen med guld är pålagt. Det tar en evighet och jag är tvungen att ta många pauser för handen måste vara stabil för att inte kladda. 


Medan vi väntar på att det ska torka mellan varven så får de båda dörrarna sin behandling. 
Det kommer ju att bli två dörrar i matsalen.

Här är så två dagars intensivt målande klart! Spisen är lackad med matt lack i ett tunt lager för att skydda den mot missfärgning. 
Mellanväggen och den lilla väggbiten som ska leda till serveringsgången är limmade på plats. Vad jag glömde ta foto på är att bakom väggen har det monterats en liten lampa för att det ska lysa innan för dörren till vänster. Spishällen står lutad mot sin plats och det är för borrat för elen i bakväggen.

Nu väntar jag på att det ska torka och under tiden så ska bakstycket på spisen sättas på och så ska det skäras till tapeter. Det är även hög tid att börja måla listerna till taket samt dess plafond. Nyfiken på tapetvalet? varsågod här en titt på hur det ska ut när det är klart på väggarna. :)


Ja mina vänner det var allt för idag sköt om er så 
ses vi snart igen hälsar 

Titti 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar