söndag 25 januari 2015

Matsalen är tapetserad

God kväll kära vänner! 

Tusen tack för er uppskattning av mitt bygge! Jag blir så glad över mail, kommentarer, delningar på FB osv. 

Warm welcome to my new follower! 

Oj nu är det faktiskt så att det 49 st som officiellt följer bloggen! När vi är 75 st så blir det en give away! Eftersom jag har förstått att ni tycker om mina broderier så kommer jag att lotta ut en broderad kudde som jag hoppas kan bli till glädje! Tack för att ni finns! 

Tyvärr så har jag varit tvungen att lägga in förhandsgranskning på kommentarerna från er. Därute i etern finns tyvärr en massa som inte är seriösa och igår fick jag en kommentar som inte hade med innehållit i bloggen att göra utan var direkt otrevlig.  Jag hoppas ni förstår och blir så glad över när ni kommenterar! :) 

Då har det hänt lite till i matsalen. Här är dörrarna uppställda och har fått den sista finishen med vit lack och valnötslaserade trösklar. Trösklarna kommer att vaxas på plats tillsammans med golvet. Två av dörrarna är satta på plats i rummet. 


Glasdörren har äntligen kommit på sin plats och jag är nöjd med resultatet. Ljuset från hallen är perfekt och när lamporna är på plats i matsalen kommer det att bli likaså ute i hallen. 


Som ni ser så den övre tapeten kommit upp på väggarna. Ett evigt mätande för att få linjen rak eftersom jag sammanfogade bården med den övre tapeten. Fönsterbågarna har fått sina inner karmar monterade. Tyvärr kan jag inte färdigställa golvet riktigt ännu för jag saknar valnötsbitar. Hoppas innerligt att postmannen har dom med sig i veckan som kommer. Under tiden har jag monterat baksidan av den färdigmålade spisen. Den har fått stå i spänn så att den verkligen blir på plats. Dörren ut till flygeln har blivit monterad. Tyvärr så hade jag fel blixt på kameran när jag fotograferade så det ser lite konstigt ut på tapeten men det är bara en fotoskugga.

När så allt detta var gjort så kom naturligtvis Herr Adam in och inspekterade en av sina domäner. Jag tycker att han ser rätt så nöjd ut!

Ikväll har det blivit klart med elen som lyser i dörrspringan ut till flygeln, nu ska det bara kopplas in el i spisen så att den ska få glöda.


En kreativ helg är till ända och som ni ser i bakgrunden på bilden nedan så har Karlsson intagit ryggläge. Han är inte riktigt återställd med sitt ben så jag får väl ta en titt på det igen.


Denna vecka är det dags att ta itu med cornicher.
 Det ska sågas, slipas, målas och läggas på guld.

Jag önskar er alla en riktigt skön och 
härlig vecka! Ta väl hand om er hälsar 

Titti 

10 kommentarer:

 1. Jag tycker förhandsgranskning av kommentarer är bra, jag har fått en massa knepiga kommentarer som jag kunnat ta bort så andra slipper se dem..
  Kul att det blir fler och fler följare, det förstår jag, du gör så fint, så det är så roligt att följa!

  Dina dörrar är så fina, och var underbart det ser ut när det lyser genom glasdörrarna sådär! Du har sammanfogat tapeterna så bra med, kul att göra den lite mer unik =) Jättevackert!
  Kram Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för supporten Hannah! Man vill ju så gärna att det ska vara lätt tillgängligt men tyvärr så finns det en del som ställer till det.

   Kram Titti

   Radera
 2. Hej Titti,
  Ilove matsalen redan! Papperet är bara vacker och fungerar så bra i rummet. Jag älskar också den öppna spisen. Den conice och dörren du fått är bara underbart. Jag kan inte vänta att se fler framsteg.
  Stor kram,
  Giac

  SvaraRadera
 3. Unas puertas preciosas y ese color de papel muy cálido.
  Soy la 49, de tu blog y espero con impaciencia tu sorteo de ese cojín, seguro que será fantástico.
  Un abrazo
  Maite

  SvaraRadera
 4. Gracias Maite!
  I will start the embordery soon and show you step by step!
  Big hug
  Titti

  SvaraRadera
 5. Det blir så himla fint! Jag undrar var dina taklister kommer ifrån, skulle hemskt gärna vilja köpa såna själv! Kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Josefin!
   Jag har köpt en hel del i USA o England förutom de som jag har gjutit eller skurit själv. Just dessa till matsalen så har jag hämtat hem dom från Sue Cock.
   Kram Titti

   Radera
 6. Det blir så otroligt fint så man förstår ju att Herr Adam ser så nöjd ut med resultatet. Det är så roligt att få följa med I bygget :-D Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marie!
   Det tar sin lilla tid men det är ju en underbar hobby vi har. Dessutom så kan man göra en liten snutt då o då!
   Kram Titti

   Radera