fredag 19 februari 2016

Ladys rum fortskrider o dags för kurs

Hej och välkomna! 

Welcome my new followers! I hope you enjoy my blog and Ekeborg Manors! 

Nu har jag kommit en liten bit till på min passage. Tavlorna är upphängda, plafond och lampa uppsatt, alla lister på plats, bänkarna är klara och jag har gjort en spegel som pryder väggen ovan om den vänstra bänken. 


Taklisten är målad i samma färg som dörren. Återigen har jag blandat till en färg med kalk i och mycket pigment för att få en matt yta som sedan har fått en strykning med schellak. Det gör jag för att ytan ska bli lite åldrad. Golvlisten är lika som golvet. 


Så är alla lister och bänkar på plats. Ber om ursäkt för den lite dåliga bilden men kameran ville inte riktigt som jag ville så detta är den enda bild jag har i detta steget av rummet. 


Så fick det bli en spegel till den vänstra sidan ovanför bänken. Det blev till att ta fram en ram och börja måla och lägga på bladguld. Ramen har jag bara lagt på förgyllning på utvalda ställen emedan avdelningarna i glaset har fått bli helt förgyllda. Det är riktigt spegelglas som jag har skurit till. 
Drottning Sofia speglar sig i glaset.
Så var det valv väggen som ska vara inåt passagen. Den har fått tapet, lister och så har jag gjort två tavlor. Det är bara listen i själva valvet kvar som ska monteras sen är den klar för montering i rummet. Återstår bara att få upp gardinen i fönstret innan jag sätter ditt den.


Denna helg är det dags med kurs igen! Här ska byggas tittskåp från grunden. Det ska bli väldigt roligt att få hjälpa andra att lära sig grunderna i byggandet. Jag hoppas att kunna förmedla något av vad jag kan! Karlsson är redo vid sågen så att det ska nog gå bra! :D

Det är klart för kursstart imorgon bitti. :)
På tal om kurser så kommer Skala Minimal ha en kurs här i Skåne den 13-14 augusti i
Ö Forestad. Det ska flätas korgar i alla dess former. Du kan läsa mer på http://theswedishcorner.com/ där du också kan anmäla ditt intresse till Agneta. Lady Elisa och jag tittar in på bygget så här på kvällskvisten och önskar er en riktigt härlig helg och jag lovar att bilder från kursen kommer snarast här på bloggen!  
Var rädda om er hälsar 

Titti 

5 kommentarer:

 1. Dear Titti,

  I do love the door !!! So precious made !
  ...and the picture of the lady looking into the mirror...what a great shot ! That's a kind of athmosphere wow !!!

  Mini hugs from Pipi :)

  SvaraRadera
 2. Hello Titti,
  Rum ser fantastiska med målningar och speglar. Du har valt underbart konstverk och det tillför en hel del elegans och klass till utrymmet.
  Stor kram
  Giac

  SvaraRadera