lördag 6 oktober 2012

Hantverkardagar

Lördag kväll och "hantverkarna" har slutat för dagen!  Det hostas och nyses mellan varven på arbetsplatsen men arbetet det fortskrider.
Taket är säkrat inför vintern..... nu är det klart!! Plåtslagaren har gjort sitt och allt är fast skruvat på huset. Nu är det skorstensmästaren vi väntar på men det är lite leveranstid.


Här är hela taket och som du ser på nästa bild så är det blyremsor runt kuporna och vid sidorna på taket. Taket är ju delat i 3 bitar så att man kan öppna för de olika vindskamrarna.


Nu har det blivit dags att börja montera balkong dörrar, fönster och inte minst entré partiet. Jag har haft många funderingar kring fönsterpartierna vid ytterdörren och letat bilder för att se hur det skulle kunna komma att se ut. Återigen var det att ta till pensel, leta upp glasfärger och börja öva. Här ska det målas blyglas! Efter ett några provmålningar hit o dit med allehanda färger så bestämde jag mig för att hålla det i grönt och vitt. Allt med tanke på hur jag har tänkt mig vidare inne i huset.

Här är så resultatet och ligger för torkning. Under tiden så har balkongdörrarna fått glas och dörrknoppar samt ligger entrédörren redo för montering av sina dörrhandtag. 

Inne i huset har de första taken fått sin målning. Det är uppe på vinds våningen som de är färdigmålade. Första målningslagret i mittsektionens tak är också den klar så där ska jag måla en gång till innan jag kan börja montera stukaturer och andra utsmyckningar som ska vara där. Det ska också borras hål för elen till belysningen.... det blir spännande så detta ska jag "muta" maken att göra. Bäst att ta det säkra före det osäkra eller hur?!


Då var det dags för montering efter det att fronterna har fått sin sista strykning klar av putsfärg. Här är det spröjsar, glas, fönstrens innerfoder och dörrar som monteras. Små skruvar, otrolig passform, så ingen färg får sitta i spåren för då passar det inte.
Ja, efter denna veckan och många timmar senare så ser det ut såhär


 
Nu är även dekorationerna på huset putsade och klara. Här är några bilder på hur det såg ut när hantverkarna lämnade för ikväll.


Nästa steg är att få klart alla balustrader och toppsektionen samt komma fram till hur och vad som ska sättas på mer på fronterna. Det ska också fixas till i delarna mellan sidoskeppen o mitt fronten. Nu får byggmästaren tänka till en stund :))

Ni är några som undrat över hur man kan lämna kommentarer eller komma i kontakt med mig här via bloggen. Man måste ha ett google konto. Jag har lagt till i min lilla ruta till höger en mail adress som du kan nå mig på om du vill kommentera, fråga mig om något.

Nu är det dags att ta ett par stygn sen är det ner i sänghalmen som gäller med host medicin och ett gäng näsdukar. Ha en riktigt fortsatt härlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar