tisdag 20 augusti 2013

Början på en ny möbel

Hej mina vänner!
Sommaren dröjer kvar här i Skåne men nu så är det arbete igen efter två veckors ledighet.
Den sista veckan av ledigheten då påbörjade jag en ny liten möbel. Det är så kul när man
ser hur det växer fram. Jag är inte klar med den ännu men tänkte få bjuda på lite bilder....

 
Först av allt så börjar jag med att skissa på hur jag skulle kunna tänka mig bygga upp det hela. Det blev mycket klipp och tejpande innan jag hade fått till något som skulle kunna gå att använda.

 
Här har själva möbelstommen blivit laserad i ljungaolja med teakbrytning. Det är värt den tid det tar att få det torrt för ljungaoljan ger en så fin patina i träet. Bakom ser du bakstycket som jag klätt i grönt.  Jag glömde naturligtvis att ta foto på detta när jag hade skurit till det och fick på tygklädseln.

 
Så till klädseln. Jag försöker alltid ha en bild i huvudet på ungefär vilka färgskalor jag ska hålla mig i när jag tillverkar något oavsett om det är ett broderi eller en möbel. Denna gång är tanken att det ska hålla sig i grönt och guld därav den lite mjuka tonen i själva färgen på stommen.  Här har kudden fått sin form och väntar på att sys ihop och så håller jag på med armstödens klädsel.

Så här långt är jag nu... en liten snodd har fått komma på plats runt kanten och fötterna har fått guldmålning och en liten ranka i guld skimrar på sidofronterna. Sidoklädseln är fixerad och ska limmas fast riktigt sen ska allt få torka innan jag börjar montera mera. Fortsättning följer......

På Ekeborg har det målats fronter, ytterdörren i källarplanet har fått första lagret och så har jag äntligen kommit loss med att grunda innerdörrarna uppe i galleriet. Även Lundbyhuset har fått en omgång. Alla tapeter är nedskrapade och nu väntar jag bara på att få hem lite golv och tapeter för att köra igång. "Tomten" är ute i god tid i år! (skåpet ska ju mitt lilla barnbarn få i julklapp)

                   
 
Nu är det snart helg igen och då ser jag framemot att åka på kurs i Forestad med Agneta på Skalaminimal. Så kul det ska bli att träffa andra dockskåpsmakare och få lära sig nåt nytt. Jag lovar att återge helgen både med bild o text.
 
Må väl och njut augustis härliga väder och ge er ut i skog och mark för att se om ni hittar lite svamp. Om inget annat så är de ju fina att titta på ....
 
Titti  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar