onsdag 11 september 2013

Nya spetsar

Hej,
 och tusen TACK för alla uppskattande kommentarer och mail jag har fått både här och på FB. Det är så roligt att få dela mitt byggande o pysslande med er alla så varmt välkomna  allesammans som vill titta och alla ni som följer mig som bloggintresserade.

Så är jag hemkommen från en vecka på Sicilien. Varmt och skönt och så har jag fått njuta av två av mina barnbarn tillsammans med make , dotter och svärson.
Tänk att hösten har gjort sitt intåg på den här veckan. Härligt, jag är stor vän av höstens underbara färger och doften av jord o löv. När så mörkret börjar sänka sig då blir det pysseltimmar vill jag lova!

Inte en endaste liten miniatyr hittade jag på den här resan. Ändå så är ögonen på jakt hela tiden.  Men på en marknad så var där underbara spetsar och band så dom fick allt följa med hem i bagaget. Det finns redan en liten fundering på vad jag ska göra med en del av dom :DI förra inlägget så blev det lite tokigt, kossorna kom med två gånger. Här kommer den tredje tavlan som hänger i galleriet.Någon frågade om glasfönstren vid ytterdörren. Jag har försökt få till en bild för att man ska se dom med ljuset tänt. Tyvärr är den inte riktigt bra men jag ska se om jag kan ta en bild till med min riktiga kamera. (Mitt fotokort är fullt :) så den får komma senare )


När jag målade dessa så använde jag glasfärg. Först la jag på det gröna lagret och därefter de små bruna och vita strecken. Tålamod är ordet för att låta det torka emellan de olika lagren dessutom får det inte bli för tjockt. Det viktiga tycker jag är att inte fylla glasen utan att man även har klara partier.

Det var allt för idag nu ska jag tänka ut några kuddar till så att de blir färdigsydda till bädden. Sen.......tredje våningen hägrar i huset......ska ta lite bilder på hur det ser ut nu innan jag sätter igång och på det råmaterial jag redan har till rummet. Denna etage ska bli familjens salong med spelbord, musikhörna och en härlig brasa har jag tänkt. Sen får vi se om det blir så :P

Njut naturens skådespel nu när den skiftar i dess mest fantastiska färger och ta hand om er tills vi ses här igen hälsar
Titti


2 kommentarer:

 1. Glaset ser verkligen fint ut! Snyggt målat!
  Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannah! Det var väldigt kul att göra.

   Radera