lördag 22 februari 2014

Soffelände, blomurnor och tak.

Hej och välkomna igen!
Det har varit ett par hektiska veckor och tyvärr så har miniatyrerna fått stå åt sidan lite grand. Men lite har jag unnat mig att få göra.

Först av allt så har listerna runt om taket kommit upp och det har blivit spacklat. Tyvärr är hela innertaket lite skevt och därför har jag fått lägga mycket jobb på att få det någorlunda rakt och jämna ut nivåskillnaderna.

 
Slutmålningen av taket har jag tänkt mig göra idag lördag.

Palmerna, som står i galleriet, har äntligen blivit modifierade och fått nya krukor och kompletterade med andra blad. Här har jag laddat upp med blomkrukor och soffan som ska byggas.

 
Målning av blomblad som ska sitta runt palmerna
 


Här har jag borrat hål till palmerna i krukan så att dom står stadigt. Palmerna har jag inte själv gjort utan köpt på mässa av Ebba från Danmark som gör helt fantastiska blommor. Så har jag börjat montera de målade och lackade ormbunksbladen runt stammarna.

 
Slutresultatet ser du här, nu ska dom bara justeras och så tyngder i krukorna samt jord.

 
 
Jaha undrar ni säkert nu var är han .....Karlsson! Honom har jag då inte sett så mycket till i verkstaden den senaste tiden han har nämligen bänkat sig nån annanstans........
 

Just det framför tv:n och OS!


Lite behjälplig i pauserna har han varit! Det har burits in fönsterspröjs och fönster till salongen som strax ska få komma på plats.

 
Så var det soffan! Efter att ha lagt ner timmar på att få det snyggt på armstöden, på med tyget, av med tyget så var soffeländet mycket nära papperskorgen. Tyvärr så måste jag säga att beskrivningen inte var till stor hjälp. Jag blir galen när det inte blir så som jag tänkt mig! Karlsson stack som en pil in till sin tv fåtölj och det vara bara att släcka ner lampan och låta eländet vara väldigt nära papperkorgen! Goda råd behövdes och det vara bara att slänga ut frågan i dom sociala forumen. WHAOU vilket gensvar! Tack alla för hjälpen :)
På det igen efter att ha letat rätt på ett fint gammalt tyg och börja om. En förskräckt Karlsson tog sig tid och var moraliskt stöd. ( vilket han skötte utmärkt :))
 Äntligen hela soffan sammansatt och så var det bara armstödens fram och baksidor som jag skulle få till. Min tanke var ju att inte ha några band men eftersom det blev fel från början så var det inget att välja på utan det fick bli dekor runt armstöden.


 
Här är slutresultatet på både blomurnor och soffan som fått benen på plats.
Fönstren har precis fått isatt sina spröjs.
 

Ja du Karlsson hoppas den känns skön att sitta i för vi har ytterligare en likadan att bygga och den får ju lov att få samma utseende då dom ska stå i samma rum.

 
Dags att fatt penseln och lägga sista hand vid taket i salongen. Därefter blir det lister till väggarna. Ha en riktigt skön lördag önskar
 
Titti

2 kommentarer:

 1. Soffan blev ju jättebra, tur att du inte gav upp =)
  Hannah

  SvaraRadera
 2. Tack Hannah!
  Jag är inte helt nöjd utan nu ska jag bygga ett par till som ska bo i huset.
  Modifiera sittdynan bla.

  SvaraRadera