söndag 2 februari 2014

Takmontering

Hej miniatyrvänner!

First I will say a warm welcome to my new followers! I hope you will enjoy and follow me and Karlssons work on Ekeborg.

Nu är alla taklister på plats. Återstår bara att måla till kanterna mot taket och finjustera i hörnen samt sätta de bitar som ska synas framme i fronthålet. Vilket arbete det var att fälla in listerna i frontens skrymsle, tur att det finns spegel.  Ska ta en bild när jag har gjort klart för att ni ska få se det tokiga i konstruktionen med detta fack in i hörnen.

Helgens projekt har varit taket. Hål har borrats, plafonden har monterats, spår till elledningar har frästs och till sist så var det dags för innertaket att komma på plats. Här kommer bilder

 
Hjälp med borrning! Inte lätt när man är kort i rocken och har dålig kraft handen att göra det själv. Då får man tinga lite extra handräckning.

 
Plafonden på plats och klistrad.
 
Karlsson var han är....jodå alltid på plats med sin stege.
Dags att dra ut fixerings stiftet.
 

 
Så var det bara att påbörja monteringen av innertaket. Lite nervöst måste jag tillstå. Skulle det hålla eller kan där vara ytterligare spänningar som jag inte har märkt när det blev målat? Inte fler kraschar om jag får be!  Efter noggrann mätning och markeringar i taket så var det dags att sätta det på plats. Återigen fick jag kalla in två herrar som var behjälpliga. Ibland skulle man behöva vara som en bläckfisk när man håller på med minaityrer.
 

 
Karlsson hjälper till att sätta stöttor så att ett jämt tryck fördelades ut över taket.
 
 

Det är på plats och det är helt!!!
Nu ska det få torka i lugn och ro innan stöttorna tas bort. Därefter dags att montera listerna som ska fasa ut innertaket och måla sista lagret vit färg så att alla märken försvinner.
 
********
Det anlände en avi om att ett kolli skulle hämtas. Karlsson och jag skyndade oss på att hämta och titta vem som har anlänt.......
 

 
Hästen, som ännu inte fått något namn, som ska gå över gårdsplanen vid Ekeborg. 
Karlsson var hur lycklig som helst och nu väntar vi på den nya grimman som snart ska komma, och så måste jag börja planera stalldrängen som sköter om pållen.  Hästen får vi hyra in hos grannen så länge tills det är dags att spatsera på Ekeborgs ägor.
 
Det var allt från oss ikväll, Karlsson och jag önskar er alla en riktigt härlig vecka!
 
Titti 
 

6 kommentarer:

 1. Hej Titti,
  Medaljongen och taket detalj ser bara vacker. Great work. Hästen är bara härligt!
  Stor kram,
  Giac

  SvaraRadera
 2. Va roligt med en häst till huset =) Och det blir så fint i taket!
  Hannah

  SvaraRadera
 3. Tack Hannah! Ska bara få ihop min stallskötare osså.

  SvaraRadera
 4. Wow, this is some project!!

  SvaraRadera