onsdag 25 juni 2014

Liten kudde till kär vän

Så har midsommar varit och en liten stund så står solens tid stilla. Snart vänder det igen men visst är det underbart med långa ljusa dagar.

Ikväll vill jag visa ett litet broderi som jag har pysslat med senaste veckan. Mönstret är ett av mina gamla som jag modifierat och naturligtvis valt andra färger till. Kudden ska bli en riktig sommarkudde!

 
Framplockat och mönstret är färglagt
 
 
En liten bit på väg......
 
 
...och idag är den klar!
 
Kudden är sydd på silk gauze 48 cc och i 15 färger med DMC och silkesgarn. Baksidan är sidentyg och en silverfärgad påsydd snodd. Den mäter 26 x26 mm och nu ska den få resa med postbilen till en kär miniatyrvän som jag har sytt den till. 
 
 

 
Empty rooms..... finns det många av i mitt dockskåp! Nu har Karlsson och jag börjat skissa på den framtida matsalen till hans stora glädje!  Matsalen kommer att ligga till vänster om stora hallen och ovanför det blivande köket i källarplanet.
 

Karlsson har börjat med att kolla in ytorna. Det enda som är gjort i detta rum är att alla väggar och tak är grundade. Som ni ser så är det en riktig byggarbetsplats med bubbelplast för dörrhålet intill hallen. Där ska jag påbörja första dörren med glaspartier som ska vara målade. Håller på att öva....inte lätt kan jag lova men skam den som ger sig.  En bakre vägg med dörr ska byggas upp för att ge känslan av att husflygeln fortsätter bakåt. Spännande och oerhört kul att få starta upp så sakteliga. Lite nytt kommer också att färdigställas till hallen, galleriet och gröna salongen. Mer kommer om det snart!

Ta väl hand om er och njut av ljuset kanske kommer
det snart sommarvärme också hälsar
 
Titti
 

4 kommentarer:

 1. Hej Titti,
  Broderiet är vacker. Vad en stor touch av färg. stygnen är mycket exakt och jämn. bra arbete. Jag kan inte vänta att se matsalen ... det ser ut som ett storheter tempo.
  Stor kram,
  Giac

  SvaraRadera
 2. Kudden är jättefin, jag är säker på att din vän blir glad =)
  Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannah!
   Kudden blev väl mottagen vilket gladde mig mycket!
   Kram Titti

   Radera