måndag 12 oktober 2015

Stockholm miniatureshow

Idag är det måndag igen efter en härlig helg i Stockholm där vi bland annat var på Miniatyrmässa som anordnades av Miniatyrsällskapet. 

Så roligt det var att träffa så många miniatyr vänner. Karlsson och jag är så glada över alla hej och glada tillrop som kom oss till del! Det var med ett stort leende vi lämnade Stockholm. 

Vilka duktiga hantverkare som sitter på sina loft och tillverkar både det ena och det andra! Önskar jag kunde vissa er alla bord men det får bli ett litet axplock. 


Tidig morgon och det bär iväg med bil till Stockholm. Vilken färgprakt träd och buskar längs E4:an bjöd på. Karlsson i högsätet som vanligt. 

Mässdagen bjöd på ett underbar morgon och Karlsson satte sig på balkongen och njöt en stund i morgonsolen. 
Dags för mässa! Redan i trappan var det kö och hela tiden så var det mycket folk! 
Ett av alla stopp blev hos Weronica på Crazy4Minis. Här blev det bland annat de här sakerna som åkte ner i påsen. Bord, speglar och 2 fåtöljer som ska bli till mitt nya rum.

 

 De underbara paketen på bordet köpte jag av av Miniatyrmama Lena som hade ett välfyllt härligt bord där många stannade till. 

Alltid lika smakfullt och fint har Minis 2 you, Marie och Micke. Ljuvligaste skridskor, tofflor, skor ja allt vad man kan önska sig! Här blev det beställt ett par små stövlar till ett av barnen på Ekeborg. 


Tyvärr så fick jag ingen fin bild på Minst.com , Cilla Hallberts bord men jag fick köpt en underbar ljuskrona som hon tillverkat. Det kliar redan i fingrarna att börja i rummet där den en gång ska få hänga. 


En kär vän och tillika en fantastisk brodös är Gullvie Larsson på Ett Dockhem. Vilka fantastiska broderier och allt i en klass för sig. 
En av hennes ljuvliga soffgrupper fick följa med hem denna gång. 


När vi pratar handarbete så är Eva Löfgrens virkningar i underbara färger ett konstverk i sig själva. Denna lilla filt i fina pasteller ska få ligga i den framtida barnsängen som jag ska göra. Så vacker! 


 En bild från PiaMarias bord där allehanda läckerheter dukats upp. Pia är en av kursledarna till helgen då det blir kurs här hemma hos mig. 


Nog ser det gott ut?!

När Karlsson och jag går på mässor brukar han alltid sitta strategiskt så att han både ser och kan hälsa på folk. Rätt var det var så var han borta....... oj vad jag leta men jag borde ju begripit var han var......hos Ture o Greta på Anne Erlandsson härliga blommande bord! 
Jodå där satt han...


 .....i härligt samspråk med detta underbara par som huserar hos Anne. (Annes dockor är gjorda av Marie på Minis 2 you) 


 Jag önskade att jag kunde förmedla ännu mera bilder till er! Vilken härlig stämning och vilka fina utställare. Det var dags att vända hem till Skåne igen full av energi och ideér.
Det bästa med mässa är att man hittar nya duktiga hantverkare som man kan återvända till när man behöver.  Då så satte vi oss i bilen hem igen Karlsson nöjd och belåten!

Väl hemma fick det bli en öl och macka vid brasan innan det var dags för sängen. 

Tack alla för en väl genomförd mässa, för alla kramar och allt beröm som jag fick för mitt Ekeborg!
 Ni är alla guld värda <3

Nu ska jag förbereda inför kursen till helgen och hälsar alla som anmält sig 
 varmt välkomna!
 Ni som hört av er om fler kurser så kommer det snart om vårens kurstillfällen som just nu är klara här på bloggen. 
Många kramar till er alla från 

Titti 11 kommentarer:

 1. Vilka fina inköp du gjorde och grattis till soffgruppen! Det var ju den vi stod och pratade om:)
  Det var verkligen en jättebra mässa och alla utställare hade fantastiska saker med sig! Jag ser att jag råkade komma med på en bild, hade jag inte haft öron hade leendet gått runt, tihi, men jag hade jätteroligt! Kram på dig så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Josefin det fick bli soffan. Den är så vacker.
   Tycker man har gått och dragit på smilbanden idag också.
   Kram Titti

   Radera
 2. Jättefin soffgrupp! Ser ut som ännu en toppenmässa =) Kul att se Karlsson hälsa på Ture och Greta =) Hoppas ni hade en underbar dag, både ser ut så och låter så. Härligt!
  Kram Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hannah!
   Ja det var en trevlig mässa och håller med dig de där tre ser ut att ha det riktigt trevligt!
   Kra Titti

   Radera
 3. Så kul att få se dina inköp. Karlsson hade berättat för Ture & Greta att du var i köptagen, så det var ju tur att vi fick se allt fint. Kram från oss alla tre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Anne ! Vilket fint bord du hade på mässan. Det var som en höstrabatt i sprakande färger.
   Kram Titti

   Radera
 4. Thank you for sharing all the pictures. It is so fun to see - and I like seeing the children there as well. I love all your purchases - especially the lovely sofa set and the food (and the cloth lies so beautifully and realistically over the food). I love that male doll with the wild white hair. Is there a website where you can buy them (or admire them)? It all looks like great fun!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks Penelope!
   It is minis 2 you, Marie Creutz here in Sweden how have made the doll's.
   She also made my doll Kurt the doll with the horse.
   She is fantastic and you can contact her on Etsy!
   Hugs Titti

   Radera
  2. Thank you so much! Yes, I love many of your dolls - especially the woman and man you have as your main blog picture.

   Radera
 5. This fair looks wonderful.

  SvaraRadera
 6. Yes Fabiola it was great this year!
  Hugs Titti

  SvaraRadera