måndag 23 november 2015

Julgranspyssel och gardiner på gång till matsalen

Välkomna! 
Som alltid blir jag så varm i hjärtat av glädje när jag får ta emot era underbara kommentarer om mina alster! Lika glad blir jag för alla nya medlemmar på min blogg! Varmt välkomna och jag hoppas ni ska trivas här på Ekeborg. 

Thanks to all of you for your wunderful comments and a warm welcome to all my new followers!  <3

Årets sista månader klämtar och det är så mycket man vill göra och få tid till. Då har man inte tid att må dåligt. För första gången var jag tvungen att ställa in minigruppens träff i söndags. Vi får försöka ta igen tiden så snart vi kan. 

Det har blivit lite julpynt som ska användas att klä granen med. Garn tomtar och änglar i miniformat. 

 Här har jag gjort en liten upphängning för visnings skull i en gammal gran. 

Gruppens granar står i sprutlådan för att få en härlig färg. De kommer att bli fantastiska när julgransfot och ljus kommer på. Ännu återstår en liten påfyllning av färg för att få skiftningar i barren och täcka stammen lite till. 


Jag har även gjort lite formar till mandelmusslor. Dessa är gjorda med  av sönderklippta värmeljus hållare efter en förlaga i Miniatyrvärlden. Nu ska det bara deg i ett par stycken för att sen komma upp på bakbordet som jag håller på med.


Så har vi Karlsson! Han är inte riktigt på humör. Sur som en ättiksgurka för att hans nya lilla villa inte har påbörjats. Nu har han helt sonika flyttat in i lilla fotorummet och begärt att få möblera detta så att han kan fira jul i eget bo. Vem kan väl motstå en sådan önskan? Ska bli! 


Gardiner till matsalen är nu på gång. Här har jag gjort själva uppsättningen där gardinerna ska fästas. Dessa är grundmålade och ska nu få sin dekorfärg samt att ornamentering ska målas i en egen färg. Det blir vita sammetsgardiner och du skymtar tyget  till vänster på bilden. 

Hoppas få tid att göra detta under veckan. Vill så gärna ha satt upp gardinerna till advent.

Till sist men inte minst så vill jag påminna om fimo/premo lera kurs i januari 2016. Det finns någon plats kvar på söndagen ( det är endagarskurs) om du skulle vilja lära dig att arbeta med lera. Vi kommer att göra kakor till kaffekalaset som vi lägger upp på specialfat och ett godisbord. Det finns många kul överraskningar på kursen och jag har bjudit in Pia-Maria som kursledare. Du kan ta kontakt med mig via en kommentar här på bloggen eller via facebook samt via messenger. 

Den 6 december kommer jag att be någon i huset på Ekeborgs herrgård att dra vinnaren av julstrumpan!  Det enda du behöver göra är att vara med som följare här på bloggen. 


Må gott kära vänner hälsar 

Titti 

10 kommentarer:

 1. Muy original tu árbol, poner duendes y ángeles. Las cortinas te han quedado estupendas . Acabo de descubrir tu blog , tendré que mirarlo con calma , pues veo trabajos fantásticos, besos :-)

  SvaraRadera
 2. Hoppas jag blir den lycklige vinnaren av denna underbara julstrumpa. Väntar även med spänning att få se gardinerna du håller på med. Blir säkert jättevackra som allt annat du
  gjort på Ekeborg.

  SvaraRadera
 3. it is a very beautiful picture with a little girl by the fireplace, it's very cozy and magical! All interiors are beautiful!

  SvaraRadera
 4. Unos proyectos preciosos y esa botita es previosa.
  Un abrazo
  Maite

  SvaraRadera
 5. Great Christmas tree with the elves.
  Geneviève

  SvaraRadera
 6. Dear friends! Thanks for your comments!
  Hugs Titti

  SvaraRadera
 7. Så julmysigt du har gjort! Jättefint! Kramar Josefin

  SvaraRadera
 8. Får se om jag lyckas denba gång att gilla din underbara hemsida..💗

  SvaraRadera