onsdag 2 mars 2016

Ladys rum fortskrider

Hej och tusen tack för alla underbara kommentarer både här och på facebook! 
Välkomna ska ni vara till en uppdatering om hur damrummet fortskrider. 

Hi and warm welcome! Thanks dear friends for your lovely comments here and on fb. 
You ar so welcome this afternoon to a little update about Ladys room. 

I det inre rummet, passagen,  har det varit fullt upp med att göra gardin till fönstret, få bänkarna klara och satta på plats samt dekorera två små bord. 

 Jag har använt samma tyg till gardinerna som i bänkdynorna samt en fin knypplad spets som jag fått. På den del som håller uppe gardinen har jag slipat ett metall spänne så tunt som det bara gick och lagt på ytterst lite bladguld i blommans mitt.


Färdig och uppsatt på plats där också bänkarna har fått komma till ro en på var sida. 

På varje sida av alkoverna har det kommit ett bord. Bordet till höger kommer att bytas ut mot ett likadant som till vänster ( är någonstans i lådorna :P). En vas med blommor och ett bord med lite förfriskningar. Karaffen och glasen är gjorda av glaskonstnären Peter Böhm från Tyskland. Så otroligt gracila och vackert gjorda. 
Kuddar återstår men det tar lite tid att göra så det får vänta för nu vill jag börja i det yttre rummet. 
Börjar med golvet som jag pusslar ihop med en liten infällning av mörkare trä. 


Så upp med valvet som legat klart ett bra tag så att man kan börja få lov att skära till tapeten. 

                             Första våden på plats och valvet är stadigt förankrat i golv o tak.


Tycker det artar sig bra! Tack min kära vän Sigrid för denna helt underbara tapet. Den är som gjord för detta rummet som börjar växa fram. Så var det taket.....
Varför inte sätta ett innertak och börja måla detta? Ok, det lär ta tid och man kan ju undra om förståndet är riktigt hemma emellanåt! 


Jag har klippt och satt ihop, spacklat och blandat till en gråvit färg med mycket kalk i för  jag ville ha ett matt tak med lite struktur. Sen är det lilla penseln som gäller och konstnärsguld. Dessutom måste man ha en stadig hand och otroligt mycket TÅLAMOD!!! :D 


Medan jag målar, var Karlsson är har jag ingen aning om, så passar Stina på att vädra mattor och har storstädning. Till helgen  är det dags igen då kommer det flertalet damer till Ekeborg för då ska det bli kurs igen! Näst sista för denna terminen.

Söndagen den 13 mars är det dags för Stockholm Miniature show på Hotell Scandic Anglais.
Öppet mellan 11-16. Tyvärr har jag inte möjlighet själv att gå på denna i år men rekommenderar att ni som kan gå gör ett besök och beundra många duktiga miniatyrmakare.

Så till sist vill jag slå ett slag för vår svenska fina tidning MiniatyrVärlden som fyller 20 år i år. Det är alltid lika roligt att få den i brevlådan och tack Gerd och Kerstin samt Jonas för ert fantastiska arbete med denna tidskrift. 

  
Naturligtvis kommer det bilder i helgen från kursen och jag hälsar alla er som anmält er från när och fjärran varmt Välkomna! 

Var rädda om er och tänk på att våren är i antågande här blommar snödroppar och vintergäck för fullt! 

Stor kram till er alla från/ Take care and a big hug from 

Titti 
 

4 kommentarer:

 1. Så fint det blir! Vilken fin matta..och karaffen...och gardinerna ja allt! :)
  Kram Jossan

  SvaraRadera
 2. Hello Titti,
  Vad fantastiska arbete. Gardinerna är bara fina. De hänger mycket väl. Jag älskar effekten som skapas av den välvda väggen. Det ser så vackert och mycket stora. Den främre rummet är vacker. Golvet är stor, och jag concidering att tapeten för ett av rummen i mitt hus ... du har bra smak;)
  Stor kram
  Giac

  SvaraRadera
 3. I really like the floor and the ceiling paper.

  SvaraRadera
 4. Fantastiske miniature du laver. Stor fornøjelse at se dine dine kreationer. Glæder mig til at følge din blog.
  Bedste minihilsner fra Hanna Maria
  www.hannashavemini.blogspot.com

  SvaraRadera