onsdag 29 juni 2016

Stolar till damsalongen/Chairs for ladys room

Varmt välkomna och äntligen är jag tillbaka i gängorna igen! 
Tusen tack alla för era underbara kommentarer. Jag uppskattar det så mycket och blir så glad över att få höra av er! 

Det har varit en tuff period där min minivärld har fått stå tillbaka. Nu hoppas jag att kroppen min vill tuffa på i gamla glada gängor igen. 
Ett stort välkommen till alla nya följare! Tusen tack för att ni alla uppskattar det jag gör!<3

Warm welcome back! After at long time I am back and I hope all of you are well! 
Thanks everyone for your lovely comments! I love to read them! 

I hope my body and my heart will go on like the old days now so I can make more in my minitureworld again. 
A big welcome to my new followers! Thanks to you all for appreciate my blog. <3

Nu har jag börjat med möblerna till damsalongen. Kommer ni ihåg det här rummet....Just det damsalongen! Den är fortfarande odekorerad och saknar möbler, gardiner, tavlor och så vidare. Dags att sätta Karlsson i arbete! Den stackaren han har varit så orolig och har inte fått något gjort under tiden som jag varit ur gängorna.  :) 

Tyget köpte jag in i Chicago för något år sedan. Lite kraftigare än grundtyget till stolen men det är precis det jag ville ha. 
Stolen har jag slipat till och grundmålat för att kunna lägga på bladguldet. Min tanke är att den röda färgen ska få lysa igenom lite här o där. Det är ju så att det finns ärvda möbler även på Ekeborg.Så är första omgången på lagd och nu ska jag bara fylla på där jag tycker det behövs lite mer för att bli nöjd. Vilket kladd! Karlsson var helt slut efter detta arbete så det fick bli soffan!:) 

Efter ett dygns torka äntligen dags att få klädseln på plats! Så roligt men ni vet ju min inställning till lim ------ kletigt och aldrig där man vill ha det! Efter några timmars jobb är så äntligen stolen klar. På bilden ser ni hur den såg ut innan jag började göra om. 
Då var det dags att ta itu med nästa stol och börja fundera på resterande möbler, gardiner och inte minst tavlor. En gammal ofärdig matta ska få kanter och fransar och kanske ta plats i rummet...vi får se. Hoppas snart få skriva till er igen och skickar  
massor av kramar till er alla 

Titti 

6 kommentarer:

 1. Dear Titti 💚
  so nice to see you are creating again ! What a wonderful and so detailed work you've done ! I really don't know if I would have the patient to work with gold leaf. The chair looks amazing !!!
  Wish you a wonderful working in your mini world 💚
  Hugs from Pipi

  SvaraRadera
 2. Fina Titti!
  Roligt att du är tillbaka, har saknat dina inlägg!
  Stolen blev jättefin, inspirerad att testa själv, tack för det!
  Kram på dig💜

  SvaraRadera
 3. The chair is beautiful and elegant.

  SvaraRadera
 4. Enjoyed seeing the transformation of the chair from a beautiful but plain state to its present gilded glory. It's surprising what a few hours of work, some gold leaf and patience will do on a miniature item. So looking forward to seeing this room reach its full potential with all the decor items in position...it's going to be gorgeous! Cheers, Alayne

  SvaraRadera
 5. Så fina stolarna blev och så roligt att du börjar få orken tillbaka. Kram

  SvaraRadera
 6. Hello Titti,-Beautiful work you have done. Where did you buy the chairs ? Or did you make them yourselves ?
  Hilsning fra Hanna maria

  SvaraRadera