onsdag 27 juli 2016

Stolar o bord klara!

Hej och varmt välkomna! / Hi everyone and welcome back! 

Sommar, sol och semestrar! Äntligen ska jag påbörja lite semester och förhoppningsvis även få några timmars roligt pysslande med minivärlden. 

Jag har i alla fall i sommarvärmen som vi har fått i år gjort klart båda stolarna och ett bord till damsalongen.


Här står bord och stol till tork. Bordet har fått första pålägget av bladguld. Det är så viktigt att låta det torka riktigt innan man försiktigt borstar bort överskottet. 

Det ser inte så vackert ut när man jobbar med det men slutresultatet är fantastiskt. 


Att få tyget snyggt på stolarna har varit ett aber :) Många klämmor och STORT tålamod!Bordskivan är ådrad i cherry ton och sedan har den fått 6 lager lack med slipning emellan lagren. 
En titt in genom balkongen på kvällskvisten i damsalongen. Nu ska jag göra gardiner till rummet och därefter ska det upp nygjorda tavlor.


Tygvalet är gjort och jag håller på att skissa upp hur det ska se ut. Lite fördragna gardiner blir det i detta rum så mycket vet jag i alla fall. :) 

Utanför fönstret till sällskapsrummet låg en gammal kruka och en lavendel prunkar i sin spann. ( gjord av Sigrid) Titta vem som flyttat ini den gamla krukan....igelkotten! 
Kanske blir det övervintring där med när löven har fallit vem vet! 


Ikväll lyste solen så intensivt och ljuset nådde Ekeborg. Ljuset blev så vackert så det fick bli två fina bilder en från galleriet och en från matsalen där Lady Erika står och tittar ut. Två av mina älskade barnbarn har varit på besök. På kvällen är det bara för mormor att tända upp dockskåpet innan läggdags för att flickorna ska få se in i en annan värld. :) Underbara kommentarer och frågor som " du mormor vem är jag här i huset" visst kittlar det fantasin.Nu ska jag städa av på Ekeborg herrgård för snart kommer det besök och Stina tolererar inget damm i hörnen!
Så är det dags att skicka mail till alla er som anmält er till workshopen i september. Mailet kommer närmsta dagarna i er inbox. Fler kurser blir det i höst så håll ögonen öppna! 

Må gott i sommaren och snart blir det en ny uppdatering. 
Det är en hel del på gång bak i kulisserna:) bland annat blir det 
en höst give away!  
Många kramar till er alla från 

Titti 

6 kommentarer:

 1. Hello Titti,
  Vilken underbar finish på stolarna. Du gjorde ett bra jobb med den goldleaf . Bordet är också mycket vacker och jag fascinerad av att spetsar du har visat oss ... kan inte vänta att se Gardiner. Bilderna i ditt hus förvåna mig. Ditt arbete är så acurate, vacker och professionell. Vilken tur dina barnbarn är!
  Stor kram
  Giac

  SvaraRadera
 2. Itd realu beautiful and cisy interiors
  GIVEAWAY on my blog

  SvaraRadera
 3. Hello Titti,
  Love the way the chairs are looking with their new coat of gold and the upholstery...can only imagine how carefully you had to handle the fabric so that it hugged all the curves smoothly. It would be magical for your grandchildren to see this beautiful house lit up at night...I appreciate seeing it in photos so the actual sight must be a vision! Cheers, Alayne

  SvaraRadera
 4. Tack för inspirationen Titti! Blir sugen på att klä möbler nu! Ditt hus är så vackert!
  Kram Jossan

  SvaraRadera
 5. Very beautiful and charming! Greetings from Montreal, Canada. :)

  SvaraRadera