tisdag 13 september 2016

Skördekurs/ workshop


Hej igen kära vänner! 

Jag utlovade ju bilder från helgens roliga kurs/workshop här på Ekeborg. 
Vi var ett glatt gäng på 15 damer som samlades på lördagens morgon och delade upp oss i två grupper. Duktiga kursledare var inbjudna och det var Mia, minimismåttochsånt, och Pia som tog hand om ruljansen. Hos Mia så stod det krysantemum planterad i kruka, liten pall att jobba med, plockade blåbär i korg och en blåbärsburk samt en liten lingonkorg. 
Medan man slipar sin lilla pall kan man ju gå ut och njuta det underbara vädret och ta sig en liten pratstund. Vädret gjorde också att vi kunde njuta alla luncher o fikapauser utomhus. 
På lördagskvällen så var alla som hade möjlighet att följa med till vackra Ringsjö Wärdshus välkomna för att inta en superb middag. Inte blev det sämre av att solen bjöd på magnifik nedgång mellan träden. 


Upp med tuppen på söndag morgon och fortsätta att färdigställa vår alster. 
Här är det tillverkning av fimo och dags för bränning i ugn för att sedan komponeras vackert på brickan som var en utsågad äppelgren. 
Vilka kursdeltagare och kursledare! Det är svårt att förstå hur vi hann med allt så här i efterhand men visst är resultaten helt fantastiska!!!!! 


En som är väldigt nöjd också är Karlsson! Han målade hela helgen och var överlycklig över att få träffa Greta och Ture igen. Just nu sitter han omklädd i finkläder med ny väst som Helena Bleeker har stickat till honom och tittar i ett fantastisk fotoalbum som Greta hade gjort till honom! <3


Tänkte väl det! Ni vill se alla duktiga miniatyrister i vanlig ordning. Tyvärr saknar vi en på fotot för Anneli var tvungen att lämna lite tidigare men det här härliga gänget var på kurs hos mig.


Det blir en kurs till i höst. Sista helgen i oktober då blir det en riktigt köttig kurs. 
Pia och jag kommer att hålla i kursen. Det blir bord, stol, huggkubbar som ska målas och göras använda i gammal målningsteknik,  massor av kött som ska tagas omhand, köttfärs ja allt vad som ska göras när man slaktar och lite till. Välkomna!Här ovan ser du mina små alster och jag hoppas att jag har lyckats förmedla lite av all den glädje och skojighet som vi hade under helgen. 
Tusen tack alla ni som kom från när och fjärran! 

Må gott tills vi hörs igen för nu 
ska Karlsson och jag ut på en liten tur! 

Titti 

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin kurs. Längtar redan till nästa. Kram

  SvaraRadera
 2. It's impressive that you were able to make all that in 1 weekend!

  SvaraRadera
 3. Hello Titti,
  Det såg ut som en vann derful grupp damer. De miniatyrer som du har gjort alla ebautiful. Det måste ha varit så roligt!
  Stor kram
  Giac

  SvaraRadera