söndag 11 september 2016

Damernas Salong är klar/ Ladys salon is ready!

Varmt välkomna denna varma sensommarkväll! 
Tack för alla era underbara kommentarer och för att ni tittar in här hos oss på Ekeborg. 

Warm welcome all my followers! It is a beautiful evening and I am so grateful for all comments and kind words! 

Det har hänt lite saker i Ekeborg! Det har ju varit en seg tid men nu så har gnistan återvänt i mig och Karlsson så äntligen har det blivit lite fart. 

Gardiner .... detta eviga kapitel! Först ska man ha fantasi för hur de ska se ut och sedan ska man göra dem. Men vi tar det i bilder i vanlig ordning :)Tunt och skirt ville jag ha det i rummet. Kornischen fick sitta i taket för att få ett vacker fall på gardinen. Här har jag stagat upp allt för torkning på sista bilden. 

Möblerna är äntligen klara och så har det blivit en liten blomster uppsats på bordet gjorda i fimo/premo lera samt arrangerade i en kruka av körsbärsträd som min man svarvat till mig. 
Bordet är pålagt med bladguld, och skivan är målad med körsbärs bets och sedan lackad i 7 lager med ett evigt slipande där emellan. Sittgruppen är trärena Bespaq möbler från början. 
Spegel och tavlor har kommit upp på väggarna och blommor är arrangerade i en gammal vas det är dags för husets lady att inspektera. Rummet som nu är klart ligger ju i högra flygeln rakt ovanför sällskapsrummet. 


Denna helgen har det varit första kursen av två hemma hos mig. Vi har gjort skördebricka och höst krysantemum i kruka, liten pall och blåbär samt lingon i korg. 
Vilken helg det varit med så många fina alster. Ikväll ska jag sätta mig och gå igenom alla fina bilder och återkommer snarast med inlägg om kursen. 
Ett litet smakprov ska ni dock få från dessa dagar.


Nu målar Karlsson vidare i Ekeborg. Han har påbörjat barnens rum på tredje våningen. 


I början på veckan kommer inlägget om kursen 
vi ses då och tills dess sköt om er hälsar 

Titti 

4 kommentarer:

 1. Hello Titti,
  Perfekt är det enda ordet att beskriva detta rum. Möbler och gardiner är bara perfekt och komplimang rummet så väl. Jag älskar finish på bordet. Blommorna är wonderfula nd jag kan inte vänta för att se nästa rum komma till liv.
  Stor kram,
  Giac

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Giac for your kind words!
   Hugs Titti

   Radera
 2. Hej Titti. Jag hittade hit tack vare din kära syster och jag bara älskar det du gör!! Vilka FANTASTISKA saker!! Och även kursdeltagarna är ju magiskt duktiga! Du har fått en egen mapp i min mail så jag kan ta fram dina brev och titta MÅNGA gånger på bilderna :-) Hoppas att man får se Ekeborg någon gång i verkligheten! Alltid lika roligt när det dyker upp ett nyhetsmail. Kram Bettan

  SvaraRadera
 3. Hej Bettan!
  Tack för dina glada utrop över mina alster. :)
  Blir så stolt o glad över att få ligga i din mailbox. Tack!
  Klart du kan få se på Ekeborg det är bara att komma med syrran när du är hos henne och få en privat visning. Butlern Mr Adam har fått ett pm o. Detta så han släpper in.
  Kram Titti

  SvaraRadera