söndag 28 april 2013

Paneler och lister

Härliga ljusa dagar och framför allt har kvällen ett härligt skimmer över sig. Det är till att njuta varje stund nu när den första skira grönskan i träden börjar visa sig.

Under sista veckan har det sågats lister och paneler samt monterats i galleriet.


 

 Stolparna till handledare som kommer upp från trappan har passats till och limmats fast. Där fick jag ta till riktigt dunderklister för att få det hållfast och snyggt.


 
Vad vore ett husbygge utan maskeringstejp..... det kan man ha till allt har jag upptäckt.
Allt jag limmar fixerar jag med tejp som inte lämnar märke efter sig. Färgen på väggen är den rätta på den undre bilden. Tyvärr så slår arbetslampan och blixten hårt i väggen på en del bilder så de ser nästan vita ut. 
 
Dags att börja på räcket som ska hålla folket på plats så de inte ramlar ner till nedre plan. Det vore ju förödande eller hur?! Hur räcket ska se ut har jag ändrat på många gånger men nu tror jag att det blir. Här är grundtanken på bild.........
 

Själva golvlisten blir i valnöt, vita stolpar,  handledare i valnöt. Till detta kommer jag att även att ha kolonner på var sida i vitt o guld. Dags att betsa,måla och lacka!

Kommer ni ihåg gardinerna.....dom som ska hänga i de tre fönsterna.... dom har blivit modifierade. Många stygn senare så är jag mycket nöjdare med resultatet. Det är svårt att få till det så att det blir som idéen man har i huvudet och gardin tillverkning är inte lätt...Till nästa gång vi hörs ska räcket, gardiner, lampetter vara monterade och valnötslisten ovan om panelen sitta på plats.

Tills dess låt mig få presentera min lille kompis i trädgården som kommer varje morgon för att få sina hasselnötter.

                                        Hoppas ni får en skön valborg och 1:a maj!
                                                      
                                                                         Titti


 

1 kommentar:

  1. Härliga framsteg.
    Hoppas du får en skön Valborg.
    Ser fram emot fortsättningen.

    SvaraRadera