måndag 22 juli 2013

Utvändigt färdigställande o blommor

Juli månad och semestertider för många! 
Hej och välkomna det var ett tag sedan jag uppdaterade er om hur livet är på Ekeborg. Dagarna flyger förbi och det har varit mycket att stå i. En av döttrarna i familjen har firat bröllop och kalasen avlöser varandra så lite av mitt pysslande har fått stå till sidan.
 
Först av allt så måste jag få säga välkomna till alla nya följare som har tillkommit och som tittar in här på bloggen. Tack för glada mail som dimpt ner i min mailbox!

Det har inte hänt så mycket inne i Ekeborg utan jag har istället lagt tid på att försöka färdigställa huset utvändigt. Det är som vanligt man vill så mycket men .... 
Underskåpet är nu färdigmålat i en mörk grå färg det är bara knoppar som jag ska montera. Källardelen har fått nya sidostycken och källarfönster. Denna del har fått en ljusare grå nyans för att markera grunden på huset.
 
  
 
Bilden ovan ser du helheten igen tillbaka på sin plats men själva fronterna till källarens framsida är inte klara ännu.  Dom ligger på målarbänken:)
 Bilden här inunder är från sidan där källarfönster och avdelningen på väggen syns tydligt.
Som ni ser så är inte fönster monterade men det går inte att göra förrän att rummen har påbörjats. Ve o fasa om jag får färg på glasen! 
 
 
 

Huvudingången har fått sina lampor på plats och sina lejon på dörrarna. Likaså har en fyra fått pryda ovan dörren. Jag valde att sätta ledlampor på fronten för att underlätta med sladd dragning. Denna hade blivit så klumpig med tanke på att jag vill kunna lyfta av frontdörren för att ha skåpet helt öppet vid valda tillfällen. 
De små blommande träden har fått komma på plats utanför fasaden. Ett på var sida under de små utsmyckningarna som är uppsatta på väggarna. Lite pricken över i tycker jag för det blev med ens levande på framsidan.


 
 
Häromdagen dök det upp ett litet paket. De mest underbara blommor från min vän Anétte Hammarsten. Titta och njut......

 
 

 
 
De är helt handgjorda blad för blad och jag har fått 2 stycken. Krukorna de står i är så söta med en fin liten bård. Jag är inte helt klar över var de ska stå men det blir i huvudhallen eller uppe vid sidoväggarna i galleriet. Tusen tack för dessa ljuvliga små prydnader :)
 
Nu stundar snart min semester, om två veckor, och då ska jag ge mig själv tid att pyssla lite till. Det ligger skorstenar som är snickrade som ska monteras och minsann så håller ett duvpar på att bygga bo uppe taket. Dessa ska ni snart få se......
 
Men jag höll ju på att glömma...... jag har börjat på en av julklapparna. Mitt ena lilla barnbarn önskar sig ett dockskåp. Så nu har mormors gamla dockskåp dammats av och plockats isär för att genomgå en totalrenovering. Det ska ni få följa under hösten men här är demonteringen först o främst.
 

 
 
Tills vi hörs igen så ta hand om er, njut sköna lata dagar om du är ledig och glöm inte att skämma bort dig själv och de dina hälsar
 
                                                                              Titti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar