lördag 4 januari 2014

Det blev ett tak!

Hej igen kära vänner!
Det har varit ett par dagar med mycket att stå i på Ekeborg. Du kommer väl ihåg taket som kraschade i förra inlägget Tack alla som bistått med uppmuntrande kommentarer det har värmt kan ni tro!
Först av allt ska jag dock presentera Karlsson, min lille kompis närmare.
Karlsson har länge bott hemma hos mig. Han har suttit i fönsterkarmen, på skrivbordet ja var helst han har hittat en sittplats. Mycket har han fått höra och se men han har aldrig velat vara med på bild. Nu har vi haft ett litet snack och kommit överens om att han ska visst visa sig lite mer. Han är ju delaktig i allra högsta grad. Så nu lär ni få se mer av honom för han har börjat gilla det här :) 

Åter till taket..... efter en natts vila så var det bara att tänka om och ta tag i det igen. Först så har jag grundmålat plafonden och det som återstår av innertaket i en mycket matt kritig färg som jag alltid använder till mina tak.
 

Därefter dags att maskera upp innertaket så att färgen hamnar där den ska. Och där var ju en som hjälpte till.....


efter mycket funderande om jag skulle lägga in grönt eller inte så fick det bli lite på vinst och förlust för jag hade inte hela bilden klart för mig hur det skulle se ut i slutändan.....


Första strykningen och det känns helt rätt. Karlsson han tar en välbehövlig paus och skalar en apelsin medan färgen torkar så att det går att lägga på omgång 2.  Under tiden så jobbade jag med plafonden och målade alla gulddetaljer. Glömde ju ta bild......

Efter omgång 2 av det gröna så dags att lägga guld i kanterna. Vilket evighetsjobb.....
 


Efter en dags arbete då både jag och Karlsson var helt slut i nacken så blev resultatet så här och när man betänker dagen innan då man satt med en massa bitar i ett kaos så får man väl vara nöjd! Nu återstår lite justeringar och så ska kantlisterna få sina strykningar så att det bara är slutfinish på plats.
Karlsson är riktigt förundrad över att det blev ett tak till sist i alla fall!


Nu ska jag börja ta tag i den öppna spisens front vilket blir en utmaning det också. Många delar återstår innan jag kan börja montera i skåpet. Då vill jag önska er en riktigt härlig Trettonhelg så ses vi nästa vecka!
 
Titti
 

4 kommentarer:

 1. Oj vad Karlsson fick jobba. Snyggt blev det.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! Ja lille Karlsson han har legat i :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar verkligen Karlsson =) Bra jobbat
  Hannah

  SvaraRadera
 4. Tack Hannah! Ja lille Karlsson han go han !

  SvaraRadera