söndag 26 januari 2014

Spisen på plats och taklisterna är på gång.

Så har ytterligare en härlig helg lagts till handlingarna och jag har fått lov att pyssla med mitt hus. Kul att du tittar in för det har hänt lite saker i salongen.

Taklisterna har blivit tillsågade och målade. Att måla dessa lister tar en evighet, en av anledningarna är ju att min nacke o rygg inte kan sitta i så stilla läge för länge, men också att det är så petigt att få dom lika. 


Karlsson fick sitta på färgburken så att den låg stilla när jag målade de första listerna till taket över öppna spisen. Efter torktid och limning var det äntligen dags att sätta in väggdelen med spisen på sin plats. Elkabel och själva eldstaden är monterad och det var med varsamma händer allt föstes in i huset. Petnoga med att det blev centrerat och till det fick jag ju naturligtvis hjälp!

 
Dags att ta itu med resterande lister. Jag kan försäkra att jag var mycket glad åt två herrars hjälp med sågningen. En del körde vi i geringsmaskinen men en hel del fick sågas för hand. Listerna var otroligt sköra i den övre kanten och på vissa ställen i bitarna var det stenhårt precis som om det fanns en sandsträng inne i gipset. 
 


Efter idogt arbete i dagarna två så är alla lister sågade och tillpassade. Mycket skrap med kniv och sandpapper.
Nu ligger sista bitarna för målning. Kanske hinner jag med någon varje kväll nu i början på veckan så att alla kommer på plats. Så här långt är vi ikväll i varje fall och nu ska Karlsson och jag gå och sätta oss i soffan och njuta kvällsteet.

 
Titti
 

3 kommentarer:

  1. Hej! Jag har äntligen tagit tag i min dröm sedan många år tillbaka - att bygga ett dockhus. Sökte lite inspiration på internet och hittade din blogg. Den är mycket inspirerande och ger många idéer till mitt kommande hus. Så roligt att Karlsson är med dig i ditt arbete, allt blir nog lite roligare när man är två :) Måste passa på att ställa en fråga också... taklisterna som du sätter in, har du gjutit dem själv i gips eller köper du färdiga längder som du sedan gör i ordning så de passar just dina mått?
    MVH / Hanna

    SvaraRadera