onsdag 15 november 2017

Nannys rum och el

Varmt välkomna idag då molnen ligger lite tunga över nejden och vintern lurar runt knuten här i södra Sverige. 

Varmt välkomna ska också mina nya följare vara och tusen tack för alla underbara kommentarer från er fina föjare. Jag blir så glad och det värmer långt in i hjärteroten 💖

Warm welcome new followers and thanks for all comments!
It warms my heart enormously!💖

Det har hänt mycket sedan jag hann med att uppdatera bloggen så får ta det i olika steg. Vi börjar med Nannys rum på Ekeborg. 
Nu är det så gott som färdig byggt. Det är fönsterkarm och en list samt ytterligare möbler och tavlor som ska till. Även en lampa ska jag tillverka så att hon kan sitta i sin fina stol och läsa eller laga barnens kläder. Bilder säger mycket så här kommer dom....

Här ovan så håller jag på att tillverka Nannys säng i foam board. Jag har brutit till en färg som passar till in och utsida och matchar tapet och övrig inredning som jag har i tankarna. Som ni ser så är tapeten rejält nedtonad och golvet är skurat med vit utspädd färg för att få en bild av skurat furugolv. Första kvällen som Nanny Klara kan komma in i sitt rum! Sängen är bäddad med en kudde som har fått ett broderat monogram. Bricka med kvällsmacka och varm choklad står på sängkanten och jag tror att huskatten har hittat en ny favoritplats. Nanny har svept en skön virkad sjal om axlarna och tittar ut över fälten. 

Julklappsdags! 🎁 jag har gett mig själv en julklapp!  Fast nanny är nog lika glad som jag. 


 En stol att krypa upp i när fötterna värker, ryggen är trött eller bara vara en stund när barnen väl har somnat. Det är den makalöst duktiga June Clinkscale, USA som har gjort den.  Thanks June  it is stunning! 💝


Nu är det till att få upp gardiner, fönsterkarm,blommor, tavlor i rummet. Likaså ska jag ha in krokar för kläder och en liten byrå i alkoven men det återkommer vi till. 

Så har det varit makeover gällande elen i huset! Det är allt tur att jag har både store Karlsson och lille Karlsson. Min käre man har gjort om hela elnätet i huset för det går åt enorma mängder kablar och transformatorer. 

Nu kära vänner ska jag sätta mig och sammanställa workshopen som vi hade i oktober. Det är ett helt eget inlägg och jag hoppas på att det ska komma upp här på bloggen inom närmaste dagarna. 
Likaså är det många nya kurser och mässor på gång under 2018. Jag kommer att lägga ut dessa också så snart jag har sammanställt det hela. 

Tills vi ses var rädda om er hälsar 

Titti 🤗

10 kommentarer:

 1. Såå underbart rum ha det bäst kramar i mängder

  SvaraRadera
 2. Nanny has Marvelously cosy bed to curl up in at night and a Really Comfortable chair in which to sit and gaze out of the window or to sip her hot chocolate in the evenings. It is a Very Pretty room, for a Very happy Nanny! :D

  elizabeth

  SvaraRadera
 3. Vilket mysigt rum Nanny har fått. Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Titti,
  Hur vacker. jag älskar sängen. Det skapar en härlig krog och brickan och sängkläderna är de perfekta finishen. Det är ett mycket mysigt rum. Juni Clinkscales-stolen är fantastisk! vilken stor bit och än en gång är det perfekt i rummet! Det är fantastiskt för mig hur många ledningar det kan finnas i ett miniatyrhus.
  Stor kram
  Giac

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Giac for your comments!
   Yes it is lot of this things in a dollhouse. I thing even in Yours:)
   Hugs Titti

   Radera