måndag 10 november 2014

Helgens makalösa kurs!

Välkomna alla kära läsare!

Idag ska ni få en liten inblick i den gångna helgens roliga, inspirerande och helt makalösa kurs. Efter mycket planering och donande så var det äntligen dags att släppa loss 10 vetgiriga kvinnor och 2 fantastiska kursledare i konsten att göra mat till ett julbord. Som kronan på verket så skulle detta bord få bli krönt av blomster som vi också skulle lära oss att göra under helgen.
Först så vill jag säga stort tack till min syster Tina som ställde upp med lokal där vi kunde vara och inkvarterade alla som ville sova över! Dessutom bjöd syd Skåne sig från sin allra bästa sida med väder som inbjöd till att kunna gå ut och få en nypa frisk luft. 

Våra duktiga och otroligt inspirerade kursledare var Pia- Maria och Sigrid som hade förberett allt så fint! Nu är ni säkert nyfikna så vi kör igång med bilder från två härliga dagar..... javisst ja, jag glömde ju Karlsson var på plats i eget högsäte mitt på bordet....


Nu är vi bänkade lördag förmiddag....
Pia-Maria drar igång och vi är idel öra.... först leverpastej, köttkorv och lutfisk i gryta


Koncentrationen är djup......och så delade vi upp oss i grupper för att köra blommor medans några av oss gjorde laxen. Det var ett riktigt projekt att få till samt ägg med majonnäs och räkor.
 
 


Kaffepaus var det inte tid till utan det fick bli en arbetskopp!Men vänta nu här är det inte en katt bland hermelinerna som smugit sig in ......


....jodå vi hade egen butler! Kamillas sambo Anders servade oss med nybryggt kaffe och höll reda på all disk som vi ställde till efter lunch o fikor! Tusen tack för hjälpen!!! 


 Det sista vi orkade tillverka dag 1 var julskinkorna för att som ni ser på nästa foto så var klockan rätt så mycket och det var dags att avrunda dagen. Tinas dotter Sara tittade in för att se vad mamma höll på med. 


KVÄLLSMYS! Vi som var kvar på gården dukade upp med lite god mat och dricka. En del hade med sig sina fina miniatyrer som vi tog oss tid att studera mycket noga. Vilken trevlig kväll där skrattsalvorna haglade! 


.

Dags för dag 2 om ni orkar titta på mer:) Mera mat sillinläggning, janssons frestelse, potatis och senap. Nya blommor blev klara och så klipptes det servetter och klistrades tallrikar.

Söndag kväll och här är resultatet av vårt arbete två fulla plåtar med mat och underbara blomster arrangemang. Med oss hem hade vi många små påsar som ska bli gröt, bröd , köttbullar och så vidare för dom hann vi inte riktigt med utan får göra hemma på kammaren. 

Som ni vet så ska man alltid förgylla livet för sina vänner eller hur :)                                       Eftersom jag är ett blindstyre så har jag en egen kombination av glasögonen på näsan och den bjuder jag gärna på till allas stora glädje! 


 Här mina tålmodiga vänner kommer två bilder på mitt och min syster Tinas alster från helgen. Vi har bara satt upp det för att få en liten överblick på hur fint det kommer bli när det är färdig dukat. 


 Tack alla som deltog i helgens kurs, det har varit ett nöje att få träffa er alla. Tack Anders för att du servade oss med fika och hjälpte till med att ta foto! 

Pia-Maria o Sigrid ....Tusen TACK för ert fantastiska kursupplägg och ert stora tålamod vi lärde oss massor!!!! 

Nu har jag och Karlsson massor av energi att ta tag i matsalen
och vi hörs snart igen hälsar 

Titti 

3 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska skapelser! Ser himla gott ut alltihopa! Får se till att vara med på en sådan kurs någon gång jag också. ;)

  SvaraRadera
 2. Ser ut som ni hade jättekul! och så många fina saker ni fick göra!!
  Hannah

  SvaraRadera
 3. Tack Josefin o Hannah! Vi hade jätteroligt o jag är imponerad över hur mycket vi hann med och lärde oss.
  Kram Titti

  SvaraRadera