lördag 6 december 2014

Julgran och golvläggning i matsalen.

Varmt välkomna så här kvällen innan 2:a advent! 
Warm Welcome my new followers. I hope you will enjoy to follow the Manors of Ekeborg. 

Det var ett litet tag sedan och jag hoppas att ni alla mår väl så här i julstökstider. Sedan sist så har vi haft sista miniträffen för i år. Nu så tar vi jullov och träffas igen i januari. 

Så började Karlsson hojta om det minsann behövdes en ny gran till gröna salongen  och eftersom han är en handlingens man (ibland) så började vi på detta projekt. Det är länge sedan jag gjorde något liknande men det får bli som det blir. :) 


till stomme kan man använda vad man vill tycker jag. Här är det en gammal modell järnvägs gran. Små buketter som sätts ihop så att det blir rätt längd och klistras en och en in i granen. Ett evighetsjobb, fråga Karlsson, och mycket torktid! Tålamod krävs. 

Nu är vi färdiga och sista justeringarna görs. Dags för sprutlådan som finns i garaget. Men där får minsann inte Karlsson och jag rumstera utan får hjälp av maken. 
Minst tre lager med färg krävs för att granen ska bli stabil och fyllas med färg. Medans vi väntar och väntar på att granen ska bli klar så är det dax för golvläggning! Äntligen så känns det som jag börjar komma nån vart. 


Viktigt med hjälplinjer och här håller vi på att göra provupplägg. Så idag är vi så här långt med golvet....

...men var är Karlsson? Jaha det kan man ju tänka sig att han smet iväg! Mellan alla golvplankor så måste vi ju hinna med lite julbak och idag så stod mandelmusslor på menyn. Vissa ska ja vara med lite överallt.....


Granen är torr och fin, kulor är tillverkade plus att jag köpt några fina från Anne på Ateljè lilla hjärtat. Nu ska här kläs gran! Först så ljusslingan som jag bara lägger runt om till att börja med. Sen så måste vi göra krokar till alla kulorna. Granen ska innehålla 20 små och 20 stora kulor samt en massa guld rosetter som jag höll på att bli tokig av att sitta och binda. Sen glitter krusiduller det ska ju glittra! 

Ja du Karlsson då är det väl bara att kånka iväg granen till Ekeborg! Jag tror säkert att Herr Adam är behjälplig. 


Tänk att hela familjen är samlad i gröna salongen. Lilla Lilly gör stora ögon och hundarna har fullt sjå med att titta på min nygjorda bock och tomten som min kära vän Tina Stuwe har gjort. 


Nu är det bara en hel hög paket som ska göras och som ska läggas under granen. För nog tycker jag alla boende i huset ska få julklappar. Snart dags att ta in granen som ska stå i stora hallen också. 

Då kära vänner är det dags att avsluta för idag.
Sköt om er alla och jag hoppas snart vara tillbaka med nytt från Ekeborg hälsar 

Titti 

4 kommentarer:

 1. Granen blev verkligen helt fantastisk och det är sååå fint <3 Här kommer det att bli en underbar jul :-D Tack vännen för att vi får kika in hos din fina familj <3

  SvaraRadera
 2. Tack kära Marie för ditt beröm! Hoppas på att få klart julklappar och golvet växer lite för varje dag.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Helt underbart!
  Granen blev jättefin och jag gillar verkligen den lilla tomten under granen, är så lik en vi har i verklig storlek =)
  Hannah

  SvaraRadera
 4. Tusen tack Hannah! Ja tomten är en klassiker och jag är så glad för den. Den är inte riktigt tidstypisk men ibland får man gå ifrån sina principer och ha lite överseende för visst passar den perfekt där under granen.
  Kram Titti

  SvaraRadera