lördag 11 april 2020

Sir Henrys rum och arbete i ateljén

Kära miniatyrvänner!
Det är helt plötsligt en väldigt förändrad vardag som vi alla drabbas av på ett eller annat sätt. 🙁
Men som tur är så har vi kvar vår härliga tillvaro med miniatyrer och än så länge så verkar miniatyrerna inte drabbas av små elakingar. 😄

På Ekeborg fortgår arbetet med att skapa ett nytt rum till Sir Henry. Målning, lister, och inte minst finish arbete har pågått efterhand.

Dear miniature friends!
It is suddenly a very changed everyday life that we all suffer in one way or another. 🙁
But luckily we have our wonderful life with miniatures and so far the miniatures do not seem to be affected by small things. 😄

At Ekeborg, work continues on creating a new room for Sir Henry. Painting, moldings, and not least finish work have been going on afterwards.Idag har jag börjat med att få till möbler till rummet och alla böcker som är gjorda ska få komma in i hyllorna. Helheten i rummet kommer att vara maskulin.

Det har också varit en massa hoande runt Ekeborg och tänk nu i mars så fick husfolket upp en uggleholk under takåsen på byggnaden. Tog inte många minuter förrän ett kattugglepar flyttade in och gjorde holken till sin. Holken har Anders o jag gjort och fåglarna är köpta av en svensk miniatyrist Helle K L.

Today I started with the furniture to the room. All books that were made should be allowed to enter the shelves. 
There has also been a lot of coughing around Ekeborg.The house people got an owl hole under the roof of the building. Didn't take many minutes until a cat owl couple moved in and made their nest. The owl house has Anders made and I made and the birds are bought by a Swedish miniature artist Helle K L.


Jag fick en förfrågan om jag kunde göra en möbelgrupp till ett växthus. Jag o Karlsson satte genast igång att bygga ihop ett inte alltför lätt möbel från Kotte som vi sedan har betsat och sytt kuddar till.
Till setet skulle det vara lite kaffebröd och snittar som PiaMaria fick ta sig an när hon var på besök hos oss i mars. Det vackra faten och fatet på fot som pajen står på är svarvat av Anders.

I was asked if I could make a furniture group into a greenhouse. Me and Karlsson immediately started to assemble and found furniture from Kotte.
For the set there would be some coffee bread and slices that PiaMaria had to deal with when she was visiting us in March. The beautiful barrel and saucer on the foot on which the pie stands are turned by Anders.


Väldigt roligt att få göra en speciell beställning till någon. 
När PiaMaria var på besök så gjorde vi också underlag till workshop i höst. Vi håller alla tummar att det blir av. Bilder kommer snart och då öppnar vi upp för anmälan också. 
Vi passade på att göra en massa smått till handelsboden på www.frollsmini.se också. Fina små maträtter och även lilla spiskitet som en del efterfrågat. Titta gärna in på hemsidan. 

Så har jag fått äran att få göra ett citronträd. Drygt 300 blad har gått åt och små fina vita blommor i tunnaste papper med ståndare som målats för att få till ett så naturtroget utseende som möjligt.
So I get a order to make a lemon tree. At last it is ready and on its way to a new home! 
Nu är trädet på väg till sitt nya lilla hem. Hoppas det kommer att trivas 😄

Återkommer inom kort med mer som händer på Ekeborg men tills dess önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk! 🐇🌷🐥// HAPPY EASTER to you all! 

Kram/Hugs  Titti

2 kommentarer:

  1. Very Lovely! I'm sure the lemon tree will take pride of place with the new owner!
    The owls look right at home and the apple tart and the furniture grouping are Wonderful!
    Enjoy your Easter weekend and Be Well!

    SvaraRadera
  2. Så galet fint och välgjort alltihop!!

    SvaraRadera