lördag 25 augusti 2012

I mars var det så äntligen dags....

I slutet av mars äntrade vi så äntligen lilla lastbilen för att hämta mitt dockskåp i Holland. Skåpet hade lämnat England och vi skulle mötas nere i Holland för att göra överlämnandet så smidigt som möjligt. Det var stor spänning och min man Anders hade nog behövt öronproppar på vägen ner som jag pratade på.
Att skåpet skulle vara stort det visste jag ju men när jag fick se det och stå bredvid då var det "OJ"! 
Här är skåpet på plats hemma efter resan.

Så äntrades resan hem och hade Anders behövt öronproppar ner så var det än mer behövligt hem vill jag lova. Så mycket tankar o planering det blev och min vana trogen så skulle ju dessa ventileras. 

Väl hemma så var det dags att demontera alla delar för att börja grundmåla hela bygget. Det var inte lite detaljer som skulle tas ner. Bakstycke skulle byggas så att man får in ljus från baksidan in i huset. Återigen så fick Anders hjälpa till att vara konstruktör. 


Demontering och första grundtagen.

Här är hela skåpet grundat!
                                                                                                                                                      
Belysning monterasBakstycke snickrat och målat

Här ses det belysta bakstycket genom fönstergluggarna.
Så var det dags att lägga på fasadfärgen. Jag vill ha en putsad yta med sandstenskänsla. Tack vare killarna på Nordsjö så fick jag till en härlig yta som tyvärr är svår att fånga på bild men tänk dig att du lägger i den finaste sjösand i färgen och rullar ut den . Här en bild där jag satt i ett målat fönster, vilket tar en evighet att göra. Först grundning , första färglagret med pensel för att sedan ut i lilla sprutboxen för att få den där hårda härliga finishen. Tack dotter och man för den hjälpen!

Det saknas målning i sandfärg kring fönsterbåge o karm men fasaden är klar.
Hela våren och sommaren har tagits i anspråk för att göra allt det här grundarbetet. Men det har varit jättekul och jag är så nöjd hittills med resultatet.
Fronterna är och har varit ett kapitel för sig. Det har varit mycket tänkande om hur dessa ska se ut. Grunden är ju den samma med sandfärg och fönster men det ska ju utsmyckas. Som Anders säger "varför ska det se ut som det gör?" Nä, här ska det fixas till! Återigen ut i snickarboa med maken som fått en ritning i sin hand samtidigt som en beställning skickas till England på fina detaljer.
Under tiden är det bara att njuta fina dagar och måla vidare och få hjälp med att limma det som är klart.


Utemålning och min lilla Filippa håller sällskap i stolen bredvid.Så här långt är vi nu!
 Så här långt är huset nu och titta noga visst är det byggherren själv som skymtas på andra våningen i fönstret?! Nu väntar vi på leveransen från England.

En riktigt skön lördag önskar jag er alla!2 kommentarer:

  1. Nu tar det sig på lilla bloggen!!! Det blir jättebra! Kramar Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jenny! Det var kul att höra. Stor kram tillbaka

      Radera