måndag 27 augusti 2012

Nästan som julafton!

Idag så kom det .... paketet från England och Sue Cook.
Så välgjorda och fantastiskt detaljrika. Allt är gjort i gips som nu ska slipas till lite och målas för att få den sista finishen på plats. Nu kan jag börja med taken i stora hallen och få upp plafonderna. Det som saknas nu för att gå vidare i etapp 1 inne i huset, ja jag har döpt husets rum i etapper och nedre entré hall, trappor och övre hall är etapp 1, det är paneler till trapporna upp till andra plan. Jag letar o letar..... nån som vet var man kan få tag i fina sådana? Tar gärna emot tips!
Sen ska jag välja tapet eller kanske bara måla väggen ... vet inte riktig ännu men det lutar nog mot tapet.

Här ovan ser du en bild på lite av "godsakerna".


Tänkte passa på att vissa lite annat som jag har fått pyssla med denna lite regniga sommar. Fick för mig att nu ska jag prova göra en liten kristallkrona. Iväg och köpa in material, beställa svarowski kristaller och så sätta igång.
Här är underdelen monterad på en coctailpinne stående i en trådrulle. Man får ta vad man haver.....

.....och här är kronan klar och lyser så fint. Perfekt.... absolut inte men det är min första egenhändigt gjorda så jag är rätt nöjd ändå.
Som alltid måste man ju ha något i händerna eller hur?! Jag måste i varje fall så i sommar har jag påbörjat en ny matta till den kommande matsalen på Ekeborg. Mönstret har jag klurat ihop från ett par olika, räknat hit o dit för att få det att gå ihop och så här ser bården ut innan jag fyllt den klar. Nu har jag kommit en bit på innandömet också men det ska jag vissa för er en annan gång när jag fått till en bit så att det syns.
 Mattan kommer att bli 25 x 18 cm och då är inte mattfransen inräknad.

Idag vill jag passa på att tacka er alla för alla glada tillrop över bloggen! Det är jättekul att ni tittar och jag hoppas att ni hänger med mig i fortsättningen.
Ha en härlig kväll och njut sensommar kvällen!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar