söndag 15 december 2013

Dörrar klara och färgprov är gjort!

Söndag och tredje advent är snart till ända. God kväll alla vänner jag hoppas det finns tid för lite miniatyr pyssel även om det lackar fort till dopparedagen.

Efter ett långt uppehåll i Ekeborgs herrgård så har jag idag fått ork, lust och tid att få hålla på med min stora hobby!
Dörrarna som vetter från galleriet på andra våningen har fått sin gulddekor målad och dörrknopparna är monterade. Så roligt det var att fatta penseln och få dekorera igen med den lilla penseln.


Så var det dags att sätta in dörrarna i huset. De är endast provisoriskt satta då jag inte kan göra det klart för att i rummen bredvid är det inte gjort något. Lite bättringsmålning ska till men det görs när jag går över rummen efterhand. Här är dörren till vänster på plats.


Som du ser så har de vita pidestalerna kommit upp i galleriet med sina vackra blommor. Jag håller på att flytt runt lite för jag var inte helt nöjd med utseendet i entreplan och i galleriet. Men det är ju inte klart ännu på något våningsplan utan det finns en hel del kvar att tillverka i möbelväg och tavlor som ska målas. Så det är bara för Stina att kånka runt på möbler och annat i huset!

Så har jag varit hos färghandlaren och fått brutit två kulörer som jag plockat fram till tapeten. Här är färgprovet som jag målat upp tillsammans med en bit tapet för att kunna kolla på det i den miljö som det ska sitta.

 
 

Du får gärna kommentera och tala om vad du tycker för jag är i valet och kvalet, :P  vad jag ska välja. Ramverket runt tapeterna kommer också att vara i grönt med en guld linje. Öppna spisen är i vitt och taket och taklisten ska vara i vitt o guld, golvlisterna vita likaså fönsterna är vita så det blir väldigt ljust i rummet ändå även om man väljer den mörka gröna. Golvet, ja det är inte riktigt solklart ännu men det blir nog rätt så ljust trägolv med brytning åt körsbärs hållet  tror jag för att hämta upp den röda blomman i tapeten.

Vi får ge det någon dag och gå och fundera på färgerna så ger det sig nog.
Idag har jag klätt vår egen julgran och titta vem som hittat in i den i år om inte ett litet ugglepar.


Ha det allra bäst och ta väl vara på er i den mörkaste veckan på året hälsar
 
Titti


2 kommentarer:

 1. Vad det är roligt att följa vad du gör.
  Jag tycker du ska ha den mörkare gröna, den ger mer "djup", den ljusa är snygg med känns mer likgiltig.
  Ha en riktigt God Jul / Agneta
  skalaminimal.se

  SvaraRadera
 2. Tack Agneta!
  Jag har också bestämt mig för den mörkgröna färgen efter att ha lagt lite guldstreck i den. Det blev oerhört effektfullt och då kom verkligen det djupa i färgen fram och kontrasten mot tapeten blev perfekt.
  God Jul!

  SvaraRadera