måndag 23 december 2013

GOD JUL / MERRY CHRISTMAS !

Välkomna till julens lilla inlägg från Ekeborgs herrgård!

Tiden har som vanligt bara rusat iväg! Nu är det dan före dopparedagen och julskinkan står i ugnen och det doftar härligt i köket.

Nu har jag bestämt mig för vilka färg som ska få pryda väggarna i övre salongen och det kommer att bli den mörkgröna färgen. Tack för alla mail och kommentarer! Juldagarna ska få lov att bli avkoppling med att påbörja takets inläggningar i guld och väggarna ska få sin gröna färg.

Det kom ett paket till mig häromdagen och jag måste bara få visa er denna ljuvliga julgåva från min kära vän Anétte. En underbar miniature bok med sidorna fulla av bilder från en av mina favoriter bland konstnärer Monet. Jag ser så framemot den dag jag kan lägga den på ett av borden i den färdiga salongen.

Utanför Ekeborg har det blivit ljus i stora eken och duvorna har satt sig på balkongräcket för att invänta brödsmulor som Stina brukar kasta ut på gårdsplanen till dom.

 
 
Inne i stora hallen har Stina klätt julgranen och Lady Elisa med sina bichon friseér har kommit dit för att beundra årets upplaga av gran. Granen är klädd med 40 st kulor som tyvärr inte riktigt kommer fram på fotona med det är slipade svarowski pärlor som glimmar tillsammans med röda rosetter och glitter.  I toppen har jag gjort en julstjärna som är 6 uddig.
 
 
 
 
 
 
Då kära vänner är det bara en sak som återstår och det är att önska en riktigt GOD JUL till er alla och jag hoppas att ni får lov att njuta med nära o kära och kanske det blir en stund över till att pyssla i dom små husen!
 
Titti
 
 


4 kommentarer: