söndag 10 november 2013

Lerro/Miki huset är ihopsatt

Så har helgen rusat iväg igen och det är åter söndag kväll.

Tänk denna helg har jag fått massor av hjälp av maken så att lilla huset har blivit ihopsatt igen. Inte vet jag heller vad huset är från början för någon säger att det är Lerro och någon har påpekat att det är Miki. Oavsett vilket här är det....
Vilket klistrande, som ni vet så avskyr jag klister men är ett nödvändigt ont, borrande och skruvande det har varit. Vi har fått ta det bit för bit så här kommer det lite foto som visar husets sammanfogande efter hand.


 
Alla ytterväggar sammansatta med golvet och mellan golvet ligger i spänn mot bakstycket.

 
Trappan är på plats och mellanväggarna på ovan våningen är fixerade på nästa bild. På bild nummer 2 är det kantlister som sitter i spänn och här har vi de berömda duplo klossarna som barnbarnens leklåda har fått låna ut för att hålla allt på plats.

 
 
Så till sist har jag klippt och limmat dit lite lister. Skåpet är ju som sagt väl använt och har fått sina törnar så lite glippor här o där det får man räkna med.
 
 
Här är härligheten klart och jag känner mig riktigt nöjd med resultatet. Nu är det bara utsidan som ska fixas till och lite målning i fönster och bättringar i huset som återstår.  Ett litet trappräcke ska komma till och så ska jag se om det går att göra någon form av spalje vid trappans sida på ovanvåningen. Några av golvlisterna ska få bets på sig också. Den gamla elen fungerar inte så bra så jag kommer att dra nya 4 v kablar och sätta en list på utsidan där bak för att koppla samman alla lampor. Får se hur jag kan få ihop det.
 
  

Så har jag fortsatt mitt ritande för tredje våningen i Ekeborg. En liten justering som jag ska göra är att fälten som ligger under listen ska få bli lite större. Nu börjar allt det roliga för nu ska jag ta fram bottenfärgen som ska passa till tapeten och mina möbler. Har ännu inte bestämt mig men det kan bli i många olika kulörer eftersom det i tapeten finns väldigt många färger. Mycket lutar dock mot en ljus varm grön ton. Innertaket ska få en hel dekorationsplatta som jag ska börja måla i rappet och så ska spisen inmonteras och målas i sin lilla utbyggda väggbit.
Ack tänk om dygnet hade haft fler timmar......
 


 
Dags för kvällsfika och jag hoppas ni får en fortsatt härlig kväll och en bra start på veckan
 
Titti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar